Израел обяви, че е ликвидирал 16 члена на военното крило

...
Израел обяви, че е ликвидирал 16 члена на военното крило
Коментари Харесай

Израел ликвидира главатар на Хамас, общо 16 члена на военното крило

Израел разгласи, че е ликвидирал 16 члена на военното крило на палестинската радикална ислямистка формация " Хамас " при въздушен удар в Газа, а палестинските екстремисти изстреляха голям брой ракети по Израел, до момента в който международната угриженост се ускори по отношение на най-ожесточените им военни дейности от години, осведоми " Ройтерс ".

Най-малко 53 души са били убити в Газа, откогато насилието ескалира в понеделник съгласно здравното министерство на палестинския ексклав. Шестима души са убити в Израел, прецизираха медицински чиновници.

Израелската работа за сигурност " Шин Бет " разгласи, че командирът на бригада за град Газа е измежду убитите висши членове на " Хамас ".

" Това е единствено началото. Ще ги ударим по този начин, както в никакъв случай не са мечтали за допустимо ", съобщи в изказване министър председателят Бенямин Нетаняху.

Скоро след известието, нов ракетен обстрел беше изстрелян по израелския град Ашдод и израелски медии обявиха, че военните се готвят за нови залпове в региона на Тел Авив.

Хамас удостовери гибелта на командира на бригадата и загубата на " други водачи и воини " и съобщи в изказване: " Хиляди водачи и бойци ще последват стъпките им. "

Палестински източник съобщи, че напъните за помирение от Египет, Катар и Организация на обединените нации не са постигнали прогрес за преустановяване на насилието, разпалено тази седмица след напрежение по време на мюсюлманския гладен месец Рамадан и конфликти в Източен Йерусалим.

Офанзивата е най-тежката сред Израел и Хамас след войната през 2014 година в управлявания от Хамас анклав и нараства опасението, че обстановката може да излезе отвън надзор.

В Газа многоетажна жилищна постройка се срути, откакто Израел предизвести авансово своите жители да се изтеглят, а друга беше мощно развалена при въздушните удари.

Други въздушни удари удариха това, което израелските военни споделиха, бяха места за изстрелване на ракети, офиси на Хамас и домовете на водачите на Хамас. Израелските управляващи обявиха, че минимум 41 палестински бойци са били убити при военните дейности в Газа досега.

" Израел полудя ", сподели мъж на улица Газа, където хората избягаха от домовете си, когато детонации раздрусаха здания.

Шестнадесет души бяха убити при израелски въздушни удари в Газа в сряда, заяви министерството на опазването на здравето на Газа. Свидетели и здравни чиновници в Газа оповестиха, че един израелски въздушен удар е умъртвил трима души, в това число жена, в кола.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР