Израел обеща да ескалира отговора си на нападение от палестинската

...
Израел обеща да ескалира отговора си на нападение от палестинската
Коментари Харесай

Израел подготвя сухопътна офанзива; Байдън осъжда атаките на Хамас

Израел даде обещание да ескалира отговора си на нахлуване от палестинската въоръжена формация " Хамас " с наземна атака, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание поддръжка за Израел и насочи предизвестие към всеки, който се опита да се възползват от обстановката.

Израел сподели, че десетки негови изтребители са блъснали повече от 200 цели през нощта против сряда в квартал на град Газа, които съгласно него са били употребявани от " Хамас " за пускане на невижданата вълна от офанзиви.

Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че и 4600 ранени в претъпкания крайбрежен анклав.

Израелските военни оповестиха, че , а повече от 2700 души са ранени.

Бойци на " Хамас ", държащи израелски бойци и цивилни като заложници в понеделник, без предизвестие, само че с рухването на нощта във вторник нямаше индикации, че са го създали.

Израелският министър на защитата Йоав Галант, говорейки пред бойци покрай оградата на Газа, сподели: " " Хамас " искаше смяна и ще я получи. Това, което беше в Газа, към този момент няма да бъде. "

" Започнахме офанзивата от въздуха, по-късно ще дойдем и от земята. Ние направляваме региона от Ден 2 и сме в атака. Тя единствено ще се ускори. "

Израел изтегли войските от Газа през 2005 година след 38 години окупация и я държи под обсада, откогато " Хамас " завзе властта там през 2007 година, ще попречи на храна и гориво.

На северната граница на Израел към Израел, което провокира израелски обстрел в отговор, споделиха трима източника от сигурността.

Още снаряди, паднаха в региони в Израел, което в допълнение ускори опасенията, че насилието може да докара до по-широка война.

" Все още не знаем дали тези ракети са били изстреляни от сирийските въоръжени сили, от някоя от многото ирански милиции, които съществуват и са приветствани от сирийския режим, или Хизбула, или някакво друго деяние ", сподели израелският подполковник Конрикус.

" Това, което знаем е, че отвърнахме на огъня и сега обстановката там е тиха. "

Сирени, предупреждаващи за наближаващ ракетен обстрел, извиха през нощта в израелските общности покрай границата с Газа.

В Белия дом Байдън назова офанзивите на " Хамас " " акт на чисто зло " и сподели, че Вашингтон бърза с спомагателна военна помощ за Израел, в това число муниции и прехващачи за попълване на системата за въздушна защита Iron Dome . Той прикани Израел да следва " закона на войната " в своя отговор.

Той сподели пред кореспонденти, че Съединените щати са " засилили позициите на военните сили в района ", в това число посредством пренасяне на ударна група на самолетоносач и изтребители.

" Позволете ми да кажа още веднъж на всяка страна, всяка организация, всеки, който мисли да се възползва от обстановката, имам една дума: недейте ", сподели Байдън, явно визирайки Иран и неговите пълномощници в района.

Байдън също изпрати своя първи посланик Антъни Блинкен в Израел , който ще съобщи " обръщение за взаимност и поддръжка " , сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Дясната коалиция на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водачите на опозицията бяха покрай образуването на

Израелските военни оповестиха, че техните сили, подкрепени от хеликоптер и дронове, са се сблъскали с екстремисти на израелска територия късно във вторник.

Войници убиха трима екстремисти при случая в Ашкелон, покрай петролен терминал, ситуиран на малко над 10 км (6 мили) от линията Газа, който беше затворен след офанзивите, се споделя в известието.

Палестинските медии оповестиха, че израелските въздушни удари са блъснали домове в град Газа, южния град Хан Юнис и в бежанския лагер Бурейдж в централната част на Газа.

Организацията на обединените народи заяви, че, доста от които са се скупчили по улиците или в учебните заведения.
 И Сирия удари по Израел
И Сирия удари по Израел

Ескалация на спора

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР