Израел не вижда готовност на Палестина да бъде независима държава

...
Израел не вижда готовност на Палестина да бъде независима държава
Коментари Харесай

Израел: Палестина не е готова да бъде независима държава

Израел не вижда подготвеност на Палестина да бъде самостоятелна страна и счита полемиките по тази тематика за преждевременни, сподели през днешния ден израелската посланичка в Русия Симона Халперин, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" За мен беше сложен миг, когато в палестинските територии се организира допитване по тематиката за събитията от 7 октомври 2023 година Тогава (водачът на " Хамас " - бел. ред.) Исмаил Хания съобщи, че (нападението) на 7 октомври е единствено първото. И че ще има още 100 или хиляда такива (атаки), т. е. в случай че някой споделя, че единствената му цел е да унищожи Израел и неговите жители, а по-късно фактически се пробва да го направи - би трябвало да го приемем съществено ", съобщи тя.

" Така че за бъдещето на палестинската страна ще можем да приказваме, когато съседите ни са в действителност подготвени да живеем дружно. И тук се връщам към въпросите за образованието и възпитанието ", означи израелската дипломатка.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи по-рано, че основаването на палестинска страна не е волност, а решение, без чието осъществяване не може да има мир в Близкия изток, напомня ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР