Израел не е замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим

...
Израел не е замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим
Коментари Харесай

Израел заяви, че не е замесен в смъртта на иранския президент: Не бяхме ние

Израел не е забъркан в гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, умрял в хеликоптерната злополука дружно с няколко негови доближени, съобщи израелски чиновник пред Ройтерс. " Не бяхме ние ", сподели служителят, поискал анонимност.

Раиси почина, откакто хеликоптерът, с който той пътуваше след посещаване на обект на границата с Азербайджан, катастрофира през вчерашния ден в планината и всички на борда починаха. Сред тях бе и външният министър на Иран Хосеин Амир Абдолахиан. 

Раиси и Абдолахиан се връщаха от среща с президента на прилежащ Азейрбайджан Илхам Алиев, когато хеликоптерът им изчезна от радарите в изискванията на гъста мъгла. Двамата бяха част от иранска делегация за откриването на язовир на границата с Азербайджан,  построен  взаимно от двете страни.

След церемонията иранската делегация потегли назад към Техеран с общо три хеликоптера. Само два от тях обаче се приземиха сполучливо, а машината, на която беше и президентът, се разруши. Възникнаха спекулации дали повода за злополуката е неприятното време в региона, механически проблем или даже бойкот. Иранските управляващи към този момент не са показали публична причина за случая.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР