Израел нанесе още по-мощни удари срещу Газа въпреки присъдата на

...
Израел нанесе още по-мощни удари срещу Газа въпреки присъдата на
Коментари Харесай

Израел с по-мощни удари срещу Газа въпреки присъдата на Международния съд

Израел нанесе още по-мощни удари против Газа макар присъдата на Международния съд. Съдебното решение приканва Израел да предотврати осъществяването на каквито и да било дейности, представляващи геноцид в Ивицата Газа, заяви организация AFP. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова решението „ срамно обвиняване “.

Хан Юнис в южната част на Газа остава обект на непрестанни обстрели и яростни боеве сред израелските сили и „ Хамас “. Те доведоха до бягството на хиляди цивилни през последните дни. Болниците „ Насър “ и „ Ал Амал “ мъчно обработват пациенти тъй като също са под блокада.

Палестинските управляващи оповестиха за натоварен артилерийски обстрел на лагера „ Хан Юнис “ и покрайнините на медицинския комплекс „ Насър “. Според Палестинската автономност това е довело до спиране на електрозахранването в болничното заведение и прекъсване на доста услуги и операционни зали.

135 души са били убити при непрестанен обстрел на 27 януари в Хан Юнис и разнообразни елементи на Газа, сочат данните на палестинското здравно министерство

В изказване „ Лекари без граници “ оповестиха, че хирургическият потенциал на болничното заведение „ Насър “ „ на практика не съществува “, отбелязвайки, че „ дребното медицински личен състав, който остава в лечебното заведение, би трябвало да се оправя със мощно лимитираните доставки на здравно съоръжение.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус подчерта: „ Тъй като боевете се ускоряват към болничното заведение в Насър (…) стотици пациенти и медицински личен състав избягаха. В болничното заведение към момента има 350 пациенти, а 5000 души са разселени (в резултат на сраженията) “. „ Горивото, храната и консумативите в болничното заведение са на изчерпване “, допълни той и прикани за неотложно преустановяване на огъня.

Съдът съобщи, че Израел, който управлява потока от интернационална помощ за Ивицата Газа, намираща се под насилствена обсада, би трябвало да предприеме „ незабавни стъпки “, с цел да подсигурява, че „ незабавно нужната филантропична помощ се дава на палестинците “.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере на 31 януари, с цел да прегледа решението на Международния съд. Искането за свикването на Съвета е на Алжир, който упорства Израел да бъде длъжен да извърши правосъдното решение.

Източник: Обективно

Още вести четете в графа „ Свят “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР