Израел монтира на един от военните си кораби батарея от

...
Израел монтира на един от военните си кораби батарея от
Коментари Харесай

Израел въоръжава флота с новите супер ракети

Израел инсталира на един от военните си кораби батарея от своята противоракетна система "Железен купол ". Тя ще се употребява за пръв път на море, заяви представител на Ерусалим, представен от Reuters.

Според бригаден военачалник Цвика Наимович от израелските военновъздушни сили батареята, инсталирана на корветата "Лахав ", е била тествана сполучливо и ще има скъп принос в защитата на офшорните газови залежи на страната в Средиземно море.



В газодобива си Израел разчита на находищата Тамар и Левиатан, открити през 2009 и 2010 година Тамар, експлоатирано от 2013 година, разполага със ресурси в размер на 238 милиарда кубика, а Левиатан ще стартира да дава продукция през 2019 година, когато размерите газ в Тамар стартират да понижават.

Тамар се намира на 130 км от северното израелско пристанище Хайфа, а на по-малко от 50 км от този град минава границата с Ливан. През 2006 година Израел води с шиитското придвижване "Хизбула " война, в която починаха над 1200 ливанци, основно цивилни, и 160 израелци, съвсем всички бойци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР