Израел ликвидира високопоставен член на палестинската ислямистка групировка Хамас, съобщава

...
Израел ликвидира високопоставен член на палестинската ислямистка групировка Хамас, съобщава
Коментари Харесай

Израел ликвидира още един лидер на Хамас и цялото му семейство

Израел ликвидира почитан член на палестинската ислямистка формация " Хамас ", оповестява " Ройтерс "

Ръководителят на водените от " Хамас " национални сили за сигурност в Палестина Джехад Мейсен е бил погубен при въздушен удар против дома му. При офанзивата са починали и няколко членове на фамилията му.

 

Нападението е било осъществено в квартал " Шейх Радуан " в линията Газа.
Това ще е една от главните цели при сухопътната интервенция в Газа.

 

Палестински медии оповестиха и за гибелта на единствената жена член на Политбюрото на " Хамас " - 68-годишната Джамила аш Шанти, която беше вдовица на някогашния водач и съосновател на " Хамас " Абдел Азиз ал Рантиси.

 

Преди дни израелската войска заяви, че е ликвидирала и ръководителя на военновъздушните сили на " Хамас " в Газа Мурад Абу Мурад, също при въздушен удар.

С удар от изтребители пък е бил премахнат Билал Ал-Кедру, пълководец на на едно от специфичните подразделения на " Хамас " - Нухба, което е направило терористичната офанзива на пограничния кибуц Нирим.

 

Израел продължава масираните бомбардировки на Газа като по последни данни жертвите от палестинска страна са близо 3800 души.

Израелските военни оповестиха също, че фамилиите на 203 души са били известени за отвличането на техни близки от " Хамас ", като по-рано се съобщаваше за 199 заложници.

306 израелски бойци са починали в интервенцията против палестинските радикали.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че " Хамас " са новите нацисти и са част от ос на злото, дружно с " Хизбула " и Иран.

 

На взаимна конференция с английския министър-председател Риши Сунак Нетаняху акцентира, че страната му се бори за целия цивилизован свят. На собствен ред Сунак изрази взаимност с Израел и съобщи, че Англия желае еврейската страна да победи.

Войната, която продължава към този момент 13 дни, разсели над 1 милион палестинци, което е съвсем половината от популацията на линията Газа. Близо 5000 души са починалите от двете воюващи страни, а хиляди са ранени.

Вчера израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че ще допусне обезпечаването на лимитирана филантропична помощ в Газа след искане от президента на Съединените щати Джо Байдън.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР