Израел изглежда потвърди, че се водят нови преговори за размяна

...
Израел изглежда потвърди, че се водят нови преговори за размяна
Коментари Харесай

Израелските сили поеха вината за смъртта на тримата заложници

Израел наподобява удостовери, че се водят нови договаряния за замяна на заложници, държани от Хамас. Това става откакто източник на Ройтерс  заяви, че началникът на израелското разузнаване се е срещнал с министър-председателя на Катар. Арабската страна е един от главните медиатори в израелско-палестинския спор. От своя страна министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че войната в Газа е екзистенциална и би трябвало да се води до победа. Той добави, че Газа ще бъде демилитаризирана и ще бъде под контрола на израелските сили за сигурност. 

 
Горд съм, че предотвратих основаването на палестинска страна, тъй като през днешния ден всички знаят каква можеше да бъде тази палестинска страна. Всички знаят какво можеше да бъде, в случай че се бяхме поддали на интернационалния напън и бяхме разрешили основаването на сходна страна в Юдея и Самария.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Междувременно хиляди хора се събраха в Тел Авив, с цел да призоват израелското държавно управление неотложно да върне останалите заложници, държани в Газа. Това се случва откакто трима израелски жители бяха простъпка убити в анклава от Израелските сили за защита. Те са развявали бяло знаме, когато са били убити, заяви чиновник на израелските сили. Началникът на щаба на армията пое отговорност за гибелта им, като съобщи, че заложниците са създали " всичко допустимо ", с цел да дадат знак, че са цивилни.

 
Инцидентът, при който инцидентно умират тези хора, е печален и мъчителен. Тримата заложници, които претърпяха 70 пъклен дни, са се придвижили към бойците и са били убити от огъня на нашите сили. Няма нищо, което бойците и техните командири в Ивицата Газа да желаят повече от това да спасят отвлечените живи. В този случай не постигнахме триумф.
Херци Халеви, шеф на щаба на Израел

Усложнява се обстановката и в Газа. Жители оповестиха за засилени боеве в центъра на Хан Юнис в южната част на палестинския анклав, като израелски самолети и танкове са бомбардирали и обстрелвали с ракети. От Хамас са отвръщали с ракетни гранати. От своя страна подкрепяните от Иран йеменски хути обявиха, че са атакували израелския курорт Ейлат, ситуиран на Червено море с десетки безпилотни самолети. Повечето от тях са били обаче свалени от американски ескадрен миноносец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР