Израел и Полша се споразумяха да подобрят двустранните си отношения,

...
Израел и Полша се споразумяха да подобрят двустранните си отношения,
Коментари Харесай

Полша и Израел стоплят отношенията си

Израел и Полша се споразумяха да подобрят двустранните си връзки, които се утежниха, откакто предходната година Варшава вкара закон, ограничителен опцията на евреите да си върнат имущество от Втората международна война, оповестява " Ройтерс ".

Днес те оповестиха, че ще върнат посланиците си.

Този ход бележи смяна за новия израелски министър председател Яир Лапид, който като министър на външните работи осъди като " антисемитски и аморален " законопроекта, засягащ собствеността, иззета от нацистките окупатори и арестувана от следвоенните комунистически управници на Полша.

Беше контрактувано връзките да бъдат възобновени в верния им курс, се показва в изказване, направено от израелския президент Исак Херцог след диалог с полския му сътрудник Анджей Дуда.

" Двамата президенти показаха вяра, че всички бъдещи проблеми сред Полша и Израел ще бъдат позволени посредством откровен и открит разговор и в дух на взаимно почитание ", се прибавя в известието.

Канцеларията на Дуда осведоми, че полският дипломат в Израел, отзован по време на абсурда, би трябвало да се върне в страната. Канцеларията на Херцог пък заяви, че новият номиниран за дипломат на Израел в Полша ще връчи акредитивните си писма през идващите дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР