Израел и Гърция подписаха най-голямата военна сделка в отношенията си.

...
Израел и Гърция подписаха най-голямата военна сделка в отношенията си.
Коментари Харесай

Израел и Гърция сключиха най-големия си военен договор

Израел и Гърция подписаха най-голямата военна договорка в връзките си. Тел Авив разгласи, че съглашението ще укрепи политическите и стопански връзки сред двете страни, осведоми " Ройтерс ".

Споразумението включва контракт за 1,65 милиарда $ за основаване и експлоатиране на подготвителен център за Военновъздушни сили на Гърция от израелската компания Elbit Systems за интервал от 22 година , оповестиха от Министерството на защитата на еврейската страна.

Центърът за образование ще е по израелски модел и ще бъде екипиран с 10 самолета за образование M-346 от италианската компания Leonardo, разяснява ведомството.

Израелската компания ще даде съоръжение за модернизиране на самолети Т-6, а също ще обезпечи образование, симулатори и логистична поддръжка.

Сигурен съм, че тази стратегия ще усъвършенства опциите и ще укрепи стопанските системи на Израел и Гърция, а също ще помогне за задълбочаване на партньорството сред двете страни в областта на защитата, стопанската система и на политическо равнище, сподели военният министър на Израел Бени Ганц.

Съобщението бе направено след среща в Кипър в петък сред външните министри на ОАЕ, Гърция, Кипър и Израел, които реализираха единодушие да задълбочат съдействието си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР