Израел е прехванал повечето дронове и ракети, изстреляни от Иран,

...
Израел е прехванал повечето дронове и ракети, изстреляни от Иран,
Коментари Харесай

Българка в Израел: Цяла нощ бях в бомбоубещиже, не съм спала от напрежение

Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран, преди да стигнат територията на страната, заяви представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Каква е обстановката в Израел все още споделя Рина Бакалова - ръководител на Българския културен център в страната. Тя е в Тел Авив.

Рано тази заран Тел Авив анулира въздушната паника

„ Цяла нощ бях в бомбоубещиже, беше напрегната нощ, тъй като не знаехме какво се случва. Израеслките управляващи желаят да отговорят на удара. Надявам се Америка да не намеси и да не се стига до ескалация. За благополучие няма жертви. Има едно потърпевшо дете бедуинче, което е в болница “, Обясни Бакалова.

Според нея през днешния ден до 6-7 вечерта може би ще се възстановят и полетите.

Снимка: Getty Images

По данни на израелските управляващи няколко ракети земя-земя са блъснали техни територии, ранили са 10-годишно момиче в региона на град Арад в пустинята Негев. Причинили са и леки вреди във боен обект в южната част на страната.

Иранската държавна организация ИРНА оповестява, че са нанесени „ съществени вреди в най-голямата военновъздушна база в Негев “. Твърди се, че при офанзивата са били употребявани крилати и балистични ракети.

От Иран към Израел  нощес са изстреляни над 200 дрона , снаряди, балистични и крилати ракети.

Снимка: Reuters

Сирени за въздушна паника прозвучаха в южната част на Израел, в региона на Йерусалим и в северната част на страната. Израелското държавно управление прикани жителите на редица градове да се укрият в бомбоубежищата.

Техеран се закани с възмездие след считания за израелски удар против иранското консулство в Дамаск

Рано тази заран Тел Авив анулира паниката. И идващите дни учебните заведения и детските градини в страната ще останат затворени. 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху направи послание към нацията.

Той беседва по телефона с президента на Съединени американски щати Джо Байдън след съвещание на израелския военновременен кабинет. Малко преди този момент Байдън удостовери „ непоколебимия ангажимент ” на Съединени американски щати към сигурността на израелския си съдружник.

Всичко за офанзивата на Иран против Израел проследете в нашия онлайн репортаж:

Сирени за предизвестие в Ерусалим  Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО)  Високопоставен източник: Съединени американски щати се готвят за Светът 2 мин. Високопоставен източник: Съединени американски щати се готвят за " забележителна " иранска офанзива в Близкия изток  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 3 мин. Израел е прехванал множеството дронове и ракети, изстреляни от Иран (СНИМКИ и ВИДЕО)  Високопоставен източник: Съединени американски щати се готвят за Светът 2 мин. Високопоставен източник: Съединени американски щати се готвят за " забележителна " иранска офанзива в Близкия изток  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР