Израел е предложил на Хамас чрез катарски и египетски посредници

...
Израел е предложил на Хамас чрез катарски и египетски посредници
Коментари Харесай

Израел предлага пауза в сраженията като част от сделка за заложниците

Израел е предложил на Хамас посредством катарски и египетски медиатори пауза в боевете до два месеца като част от договорка за освобождение на всички заложници, заяви американският новинарски уебсайт Axios.

В отчета, който се базира на неназовани израелски чиновници, се споделя, че договорката ще се реализира на няколко стадия, като на първия от тях ще бъдат освободени дамите, мъжете над 60 години и тези в сериозно здравословно положение.

Следващите стадии ще включват освобождението на дами бойци, по-млади цивилни мъже, мъже бойци и телата на починалите заложници.

Длъжностните лица обявиха, че договорката ще докара и до освобождението на към момента неустановен брой палестински пандизчии, държани в Израел, само че не на всички.

Предложението не включва обещания за преустановяване на войната, само че ще включва понижаване на наличието на израелските войски в огромните градове в Газа и последователно разрешаване на жителите да се завърнат в разрушения север на територията.

Длъжностните лица обявиха, че осъществяването на съглашението се чака да отнеме към два месеца.

Израелската медия Ynet също заяви за предлагането, базирайки се на неназовани източници, и съобщи, че министър-председателят Бенямин Нетаняху е загатнал за него по време на среща със фамилиите на заложниците в понеделник.

Новината за предлагането идва в миг, когато американските медии оповестиха, че координаторът на Белия дом за Близкия изток Брет МакГърк е трябвало да дойде в района за срещи в Египет и Катар, целящи постигането на ново съглашение за замяна на заложници. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР