Израел е поискал от чужди държави да изпратят кораби болници,

...
Израел е поискал от чужди държави да изпратят кораби болници,
Коментари Харесай

Израел поиска кораби болници за ранените палестинци

Израел е изискал от непознати страни да изпратят кораби лечебни заведения, които да оказват помощ за лекуването на ранените палестинци, на които е позволено да изоставен опустошената от войната линия Газа и да се насочат към прилежащ Египет, заяви израелският дипломат в Германия, представен от Ройтерс.

Миналата седмица Франция заяви, че изпраща военния транспортен съд " Toнер " в Източното Средиземноморие с задача, която дефинира като поддръжка за лечебните заведения в Газа. Тази седмица Египет стартира да приема стеснен брой ранени през границата си с Газа.

В изявление за радио " Кан " посланикът на Израел в Германия Рон Просор беше запитан дали Израел е изискал от Франция и други европейски страни да изпратят кораби лечебни заведения в Ел Ариш, египетско пристанище покрай палестинския анклав, за приемане на ранени от Газа.

Той дефинира сюжета, изложен във въпроса, като верен и съобщи, че е отправил такова искане до Берлин.

" Все още не знам дали това се случва ", сподели Просор, някогашен общоприет шеф на израелското външно министерство. " Ние поискахме това. Предполагам, че се разисква. Тук, в Европа, има настройка да се оказва помощ по всевъзможен метод по филантропичните въпроси ".

Служител, който отхвърли да бъде разпознат по име или народност, съобщи, че " Тонер " разполага със 70 болнични кревати, както и с две операционни зали.

Израел също изиска от Италия да изпрати транспортен съд болница, само че към момента не е получил отговор, добави служителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Междувременно стана известно, че осем маджарски жители с двама палестински членове на фамилиите си през днешния ден са напуснали Газа през граничния пункт " Рафах " към Египет, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто на страницата си във Facebook.

Сиярто сподели, че в Газа е имало 15 маджарски жители и всички те са могли да изоставен Газа, само че единствено две фамилии са подхванали пътуването и в този момент " те са в цялостна сигурност на египетска територия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР