Израел е подложил на интензивен обстрел с танкове и атаки

...
Израел е подложил на интензивен обстрел с танкове и атаки
Коментари Харесай

Израел подложи на интензивен обстрел Хан Юнис в Ивицата Газа

Израел е подложил на натоварен обстрел с танкове и офанзиви от въздуха град Хан Юнис в Ивицата Газа. Съобщава се и за престрелки сред израелските сили и бойците на Хамас. Поредица въздушни удари са нанесени в бежанския лагер Нусейрат.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че под прицел са командни центрове и оръжейни депа на Хамас. От израелската войска допълниха, че е била унищожена мрежа от тунели в град Газа под една от къщите на локалния водач на ислямското придвижване Яхия Синуар.

Палестински публицист, работещ за телевизия Ал Кудс, е бил погубен при израелски въздушен удар, засегнал дома му в Нусейрат. Загинали са още няколко членове на фамилията му. Повече от 100 палестински публицисти са били убити от началото на израелската атака, отбелязва Ройтерс, базирайки се на палестинските управляващи.

187 палестинци са починали при офанзивите на израелската войска през последното денонощие, а общо жертвите до момента са повече от 21 500.

Голяма част от Ивицата Газа към този момент е в руини, а съвсем всичките 2 300 000 души в анклава са били принудени да изоставен домовете си. На доста от тях се е наложило още веднъж да се местят в търсене на сигурност, откакто към този момент са се открили на друго място.

Израелските управляващи обявиха, че са обезпечили достъп за доставки на над 49 000 дози ваксини за Газа против полиомиелит, туберкулоза, хепатит и други рискови болести в съгласуваност с УНИЦЕФ.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР