Израел е отговорен за атака в иранския ядрен комплекс Натанз,

...
Израел е отговорен за атака в иранския ядрен комплекс Натанз,
Коментари Харесай

Израел ударил ирански ядрен обект с мощна бомба

Израел е виновен за офанзива в иранския нуклеарен комплекс " Натанз ", употребявайки мощна бомба . Това пишат вестник " Ню Йорк таймс и други медии ", базирайки се представител на разузнаване в Близкия изток, който е осведомен със случая.

#Iran— #Israel was able to plant a powerful explosive in a warehouse at Natanz where researchers worked on advanced centrifuges: Mideastern Intel Official#IRGC source confirms that regime investigators est. that the blast had been caused by a bomb.https://t.co/MHjZBcdWqg
— Hezbollah Watch® (@HezbollahWatch) July 6, 2020
Вчера Иран призна, че пожар в комплекса за обогатяване на уран е провокирал съществени вреди, връщайки нуклеарната стратегия на Ислямската република с месеци обратно. Първоначално иранските управляващи твърдяха, че вредите са дребни.
Член на Революционната армия на Иран също твърди, че е употребена бомба.
В Ислямската република подозират, че зад саботажа стоят Съединени американски щати и Израел, които в предишното са предприемали нападателни дейности за блокиране на програмата на Иран за сдобиване с нуклеарни оръжия. Двете страни най-вече правят хакерски атаки по нуклеарната инфраструктура на Иран.
Разузнавателната мрежа на Израел сподели, че има качества да удари в сърцето на Иран. Израелски разузнавачи проникнаха в склад в Техеран през 2018 година и откраднаха половин звук секретни документи за иранския нуклеарен план и ги изнесоха от страната. Мосад даде доста от тези документи на Международната организация за атомна сила.
Ако провалите в " Натанз " са в резултат на нахлуване на непозната мощ, това усилва уязвимостта на Иран, която е изправена пред съществени стопански усложнения поради глобите на Съединени американски щати и пандемията от ковид.
В неделя военният министър на Израел Бени Ганц съобщи, че не стоят безусловно зад всеки случай в Иран.
През последните дни имаше детонации в две електрически централи в Иран и приключване на хлорен газ от химически цех, което се разказва от държавното управление като произшествия. Имаше и детонация в цех за произвеждане на ракети, която съгласно управляващите също е в резултат на повреда.
Източникът от Близкия изток сподели, че Израел е виновен за детонацията в четвъртък в " Натанз ", само че няма нищо общо с другите произшествия.
Ирански представители обществено обявиха, че знаят повода за случая в " Натанз ", само че за момента няма да разкрият информацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР