Израел е напълно готов да атакува Иран и може да

...
Израел е напълно готов да атакува Иран и може да
Коментари Харесай

Израел е готов да атакува Иран дори без помощта на САЩ

Израел е изцяло подготвен да нападна Иран и може да го направи даже без поддръжката на Съединени американски щати, съобщи началникът на щаба на израелските въоръжени сили Херци Халеви, оповестиха израелски медии, представени от " Ал Арабия ".

" Готови сме да действаме против Иран. Израелската войска е в положение да нанесе удар както в далечни страни, по този начин и покрай дома си ", безапелационен бе Халеви пред армейското радио, представено от БГНЕС.

По думите му през идващите няколко години израелската войска ще усили опциите си за предпазен удар по Иран. Той добави и че подобен удар ще бъде " пагубен " макар огромното географско разстояние.

" Ние знаем по какъв начин да действаме сами. Ние сме суверенна нация, която си резервира правото да взема независими решения. Би било добре Съединените щати да са на наша страна, само че това не е наложително ", добави той.

Тези мнения идват на фона на възходящото напрежение сред Иран и Израел през последните месеци. Техеран упрекна противника си в убийството на двама негови военнослужещи в Сирия предходната седмица, като се закани да отвърне на удара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР