Израел е изправен пред международно възмущение, след като военната му

...
Израел е изправен пред международно възмущение, след като военната му
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Израел казва, че е готов да се бори с месеци, за да победи Хамас

Израел е изправен пред интернационално отвращение, откакто военната му атака умъртви повече от 17 700 палестинци в Газа, към две трети от тях дами и деца, съгласно следените от Хамас Министерство на здравеопазването. Около 90% от 2,3-милионното население на Газа е разселено в обсадената територия, където съгласно организациите на Организация на обединените нации няма безвредно място за бягство.

Съединените щати предоставиха жизненоважна поддръжка на Израел през последните дни, като постановиха несъгласие на Резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня и пробутване на незабавна продажба на танкови муниции на стойност над 100 милиона $ на Израел. Общото заседание на Организация на обединените нации възнамерява да гласоподава във вторник сходна резолюция.

Израел споделя, че 97 от неговите бойци са починали при наземната му атака, откакто Хамас нахлу в Южен Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души, най-вече цивилни, и взимане на към 240 заложници.

Тъй като единствено дребна струйка филантропична помощ дос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР