Израел даде да се разбере, че ще работи с новото

...
Израел даде да се разбере, че ще работи с новото
Коментари Харесай

Израел ще ограничи контактите с министрите от крайната десница в Австрия

Израел даде да се разбере, че ще работи с новото съдружно държавно управление на Австрия, формирано от консервативната Австрийска национална партия (АНП) и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), само че " към този момент " няма да има директни контакти с министрите от крайната десница, оповестиха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

В официално съобщение на израелското държавно управление се показва, че министър председателят Бенямин Нетаняху е в " пряк контакт " с канцлера Себастиан Курц, водач на АНП, която завоюва парламентарните избори през октомври. Курц даде на съдружния си сътрудник шест министерства, в това число тези на вътрешните работи, на защитата и на външните работи. Кабинетът от 13 министри пое функционалностите си през вчерашния ден.

" За момента Израел ще поддържа работни връзки на ниво висши чиновници с министерствата, ръководени от представител на Австрийската партия на свободата ", се показва в официалното съобщение. Според текста Нетаняху е изискал от външното министерство, което е също под негово управление, да дефинира " линията на държание " на Израел в връзките си с новата ръководеща коалиция в Австрия.

Основана от някогашни нацисти, Австрийската партия на свободата се трансформира в края на 90-те години на предишния век в главната крайнодясна партия в Европа, отбелязва " Франс прес ". През 2000 година Израел прекъсна връзките си с Австрия, с цел да стачкува против влизането в ръководещата коалиция на АПС, ръководена тогава от Йорг Хайдер, постоянно подложен на критика за изказванията си в възхвала на нацизма. Тогава на Виена бяха наложени и частични европейски наказания от някои страни. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР