Израел бомбардира цели в Газа в събота, след като Съединените

...
Израел бомбардира цели в Газа в събота, след като Съединените
Коментари Харесай

Апокалиптична ситуация: Хуманитарната система на Газа е на ръба на колапса

Израел бомбардира цели в Газа в събота, откакто Съединените щати блокираха изключително предложение на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня във войната с " Хамас ", което провокира предизвестия за " апокалиптична " филантропична обстановка , съобщи Агенция Франс Прес.

Хуманитарните служащи споделят, че филантропичната система на Газа е на ръба на колапса поради опасност от заболявания и апетит. Ветото на Вашингтон беше бързо наказано от Палестинската власт и " Хамас ", чието министерство на опазването на здравето уточни последния брой на смъртните случаи в Газа на 17 490, най-вече дами и деца .

Израелски удар против южния град Хан Юнис умъртви шестима души, до момента в който други петима починаха при обособена офанзива в Рафа, заяви министерството в събота. Той добави, че за интервал от 24 часа 71 убити и 160 ранени са пристигнали в болница " Ал-Акса " в град Дейр ал-Балах след непрекъснатите бомбардировки. Повтарящи се залпове от автоматизирани оръжия се чуха в събота в северната част на Газа, в фрагменти онлайн, излъчени от AFPTV. Бригадите " Езедин ал-Касам ", които са въоръженото крило на " Хамас ", споделиха, че са изстреляли ракети в събота към Рейм в Южен Израел, където въоръжени бойци на " Хамас " са умъртвили 364 души, съгласно Израел, на музикален фестивал на 7 октомври.

Израел се зарече да изкорени " Хамас " в Газа. Огромни региони там а са превърнати в отломки и Организация на обединените нации споделя, че към 80 % от популацията е разселено, като се оповестява за ужасяващ дефицит на храна, гориво, вода и медикаменти. " Толкова е студено, а палатката е толкоз дребна. Всичко, което имам, са облеклата, които нося ", сподели Махмуд Абу Раян, разселен от Бейт Лахия на север.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР