Израел арестува терористична клетка, ръководена от иранци, която планирала да

...
Израел арестува терористична клетка, ръководена от иранци, която планирала да
Коментари Харесай

Израел осуети атентат срещу министъра на националната сигурност Бен-Гвир

Израел арестува терористична клетка, ръководена от иранци, която възнамерявала да извърши терористични набези против израелски жители и да се насочи към министъра на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, излиза наяве от известие на израелската организация за сигурност Шин Бет, представено от „ TVP World ”.


Шин Бет арестува петима души - трима палестинци и двама израелски жители, които са били вербувани от иранския режим за дестабилизиране на сигурността на Израел.

За двама от палестинските обвинени, разпознати като Мурад Камамджа и Хасан Муджарима, се твърди, че са били под управлението на йордански гражданин, настоящ от името на иранските сили за сигурност. Шин Бет твърди, че задачата им е включвала контрабанда на оръжия в Израел и събиране на разследваща информация за две евентуални цели за атентати: Бен-Гвир и Йехуда Глик.

Основната цел на терористичната активност на двамата обвинени е била да подпалят израелски коли, както показва организацията.

По отношение на двамата задържани израелски жители, които са поданици на Северен Израел, Шин Бет съобщи, че те са били вербувани от оператор, основан в Дженин, още през юни. Те са направили палеж на автомобил в Хайфа и са го снимали. Агенцията допуска, че този акт евентуално е послужил като " тест ", извършен от иранските уредници, с цел да оценят готовността на израелските жители да вземат участие в набези.

Шин Бет акцентира сериозната си угриженост по отношение на присъединяване на израелски жители в терористични заприказва и съобщи, че против обвинените, арестувани от силите за сигурност, са издадени обвинителни актове.

В отговор на осуетения опит за ликвидиране Бен-Гвир изрази своята признателност за напъните на израелския уред за сигурност. " Изразявам признателност на чиновниците на Главната работа за сигурност и на силите за сигурност, които разкриха и заловиха терористичната клетка, възнамеряваща да убие израелски министър ", написа министърът на националната сигурност. " Ще продължа да работя храбро и уверено, с цел да доведа до фундаментална смяна в изискванията на отнемане от независимост на терористите в пандиза, да продължа битката с тероризма, да защитя правото на молитва и еврейския суверенитет на Храмовия рид, както и да осигуря сигурността и мира на израелските жители ", написа той в обществената медийна платформа „ X “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР