Израел, а не САЩ, ще бъде отговорен за определянето на

...
Израел, а не САЩ, ще бъде отговорен за определянето на
Коментари Харесай

Джон Кърби: Не САЩ, а Израел решава как да проведе военната кампания в Газа

Израел, а не Съединени американски щати, ще бъде виновен за определянето на метода, по който организира военната си акция в Газа. Тази публична позиция на Съединени американски щати изрази представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

Неговите мнения, направени както по време на конференция, по този начин и в изявление за Си Ен Ен, идват, откакто беше обявено, че американски чиновници упорстват Израел да забави сухопътната интервенция в анклава, за всички дипломатически старания за освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", да бъдат изчерпани.

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) въпреки това считат, че с цел да реализиран задачите на войната против " Хамас ", сложени от правителствотото, армията би трябвало рано или късно да стартира сухопътна атака в Ивицата Газа, написа " The Times of Israel ".

Израелските управляващи настояват, че войната им против " Хамас " е ориентирана към заличаване на инфраструктурата на терористичната група. Нетаняху и други членове на военновременния кабинет дадоха обещание да отстранен цялата организация от лицето на земята.

След 16 дни въздушни удари, израелските сили споделят, че са изцяло готови за сухопътна атака в линията Газа и имат вяра, че могат да реализират поставените им цели, даже на фона на офанзивите от страна на ливанската формация " Хидбула ".

ЦАХАЛ към този момент укрепи съществено границата с Ливан, само че множеството израелски сили остават покрай Газа преди сухопътната атака.

Военните се притесняват, че по-нататъшното освобождение на 222-ата заложници от Хамас може да забави или даже да спре наземно навлизане.

Според израелските медии армията " моли " държавното управление скоро да вземе решение за сухопътната атака.

Това е по този начин, тъй като силите, ситуирани покрай границата, могат да останат в нараснала подготвеност единствено за стеснен интервал от време.

Израелските военновъздушни сили до момента са нанесли удари против повече от 10 000 цели в Газа, принадлежащи на " Хамас " и други терористични групировки.

Атаките през последните дни бяха ориентирани към унищожаване на евентуални закани за сухопътните сили, в това число снайперистки и ракетни позиции. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР