Изработването на компенсаторен механизъм за битовите потребители, които се отопляват

...
Изработването на компенсаторен механизъм за битовите потребители, които се отопляват
Коментари Харесай

Делян Добрев пред Дарик: Служебният кабинет решава дали да има помощ за отопляващите се на газ

Изработването на обезщетителен механизъм за битовите консуматори, които се отопляват непосредствено на природен газ, е работа на държавно управление. Това разясниха пред Дарик депутати по отношение на това планува ли се помощ за семействата, с такова отопление.

Председателят на енергийната парламентарна комисия Делян Добрев съобщи, че в Народното събрание няма импортирано предложение за подобен тип отплата. По думите му от ГЕРБ-СДС не биха подкрепили тази концепция, като посочи, че тематиката е друга от тази за обезщетенията за скъпия ток.

Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната ” изясни, че най-важно е да има евтини доставки на природен газ, с цел да не се постанова страната да бърка в бюджета и да заплаща обезщетения от налозите.

Право на служебния кабинет е да реши дали да има помощ за хората, които се отопляват непосредствено на газ, съобщи националният представител и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев. Тойкоментира, че това не е единствената неправда.

От „ Продължаваме промяната ”поискаха пояснение от служебния кабинет за какво цената на газа пораства, в случай, че няма подобен растеж на борсата.

Сабрутев дефинира като неистина изказванието, че цената на синьото гориво нараства поради нагнетения по времето на „ Продължаваме промяната ” безценен газ в Чирен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР