Изработване на целенасочена политика по подобряване пътникопотока и товарите на

...
Изработване на целенасочена политика по подобряване пътникопотока и товарите на
Коментари Харесай

ОА: Фондът за развитие на летище Пловдив ще бъде съживен

Изработване на целенасочена политика по възстановяване пътникопотока и товарите на „ Летище Пловдив “ ЕАД и съживяването на „ Фонд за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България “ - това бяха тематиките, разисквани през днешния ден на работна среща, проведена от регионалния шеф Йордан Иванов. Фондът през последните две години не действа. Привличането на нови общини към него, след измененията в управлението на летището, е основен въпрос.

„ Летище Крумово ни обезпечава действителна опция за развиване на туризма и дава висока добавена стойност освен на общините в област Пловдив, само че и на целия Южен централен регион. Затова е и толкоз значима срещата през днешния ден, значимо е да начертаем идващите стъпки, по които би трябвало да поемем “, по този начин стартира срещата регионалният шеф Йордан Иванов.

Фондът за развиване на летище Пловдив е основан преди 10 години по модел на западноевропейски страни, като неговите съществени функционалности са да способства за развиването на дестинациите, които се намират в региона, и да усилва полетите от и до летището. Подобен план разкрива благоприятни условия за развиване освен пред обособените общини, които вземат участие в него, само че и пред страната, и пред бизнеса.

На участниците в срещата в подробна презентация, направена от софтуерната консултантска компания, бе показана цялостната концепция на фонда, по какъв начин действа, значимостта му и с какво той би оказал помощ за развиването на новите общини, които ще се причислят към него.

„ Това, което имаме в този момент, е малко, общините не са доста, само че капацитетът на региона е голям. През годините развиването на фонда е минало през разнообразни стадии и компликации. След 2 години „ юридически сън “, още този петък ще бъде възобновена активността му. “, съобщи ръководителят на съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Фондът може да помогне и за развиването на общини, които попадат отвън Южен централен регион - като община Стара Загора, откъдето изпратиха представители на срещата и демонстрираха интерес към бъдещо присъединяване. По самодейност на „ Летище Пловдив “ ЕАД, благодарение на регионалния шеф Йордан Иванов, сходни работни срещи ще се проведат в разнообразни общини, на които ще бъде разяснено по какъв начин и за какво би трябвало да се включат.

„ Готови сме за всяка община, която прояви интерес, да създадем презентации, да проведем диалог и да организираме работна среща “, съобщи шефът на летището Красимир Гешев.

Като „ главен гръбнак “ на фонда бе избрана община Пловдив, която съобщи цялостната си поддръжка за развиването му.

„ Община Пловдив напълно поддържа напъните на управлението на летището. За нас е голяма чест да има летище, работещо и разширяващо активността си и дестинациите си. Ще създадем всичко допустимо, с цел да подобрим изчезналото до момента обслужване. Община Пловдив от 10 години e участник във фонда, ние поддържаме напъните за разширението и развиването му. Считаме, че пловдивските средства във фонда, които са и най-вече, са една доста добра инвестиция в бъдещето “, сподели зам.-кметът на Пловдив по превоз Тодор Чонов.

Поканени бяха и регионалните шефове на прилежащи области, които да привлекат по-големите общини в областите си да се включат в разширението на фонда. Участие взеха регионалният шеф на област Пазарджик Андрей Гечев, зам.-областният шеф на област Смолян Явор Руженов и зам.-областният шеф на област Стара Загора арх. Банко Банов.

На срещата участваха още началникът на отдел „ Стопански действия “ на община Пловдив Таня Юриева, Георги Стоилов- „ Организация и надзор по превоза “ на община Пловдив, Петър Иванов-община Асеновград, кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-кметът на община Първомай Радослава Ставрева, шефът на дирекция АКРРДС Хасково Катя Крушкова, представителят на община Стара Загора Георги Симеонов и доктор Румяна Грозева- АРИР-Стара Загора.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР