„Изпуснати шансове”, така определи президентът на ПЕС Сергей Станишев думата

...
„Изпуснати шансове”, така определи президентът на ПЕС Сергей Станишев думата
Коментари Харесай

Сергей Станишев: „Изпуснати шансове” е думата на 2019-а

„ Изпуснати шансове”, по този начин дефинира президентът на ПЕС Сергей Станишев думата на 2019-а в изявление за предаването „ Годината” по Дарик радио.

„ Казвам го, изключително като представител на опозицията, на Българска социалистическа партия. Защото 2019-а беше доста сложна година за ГЕРБ, за ръководещите. Спомнете си европейските избори, в навечерието се случиха маса корупционни кавги и то доста тежки. И в тази обстановка, поради политически неточности, не можахме да ги спечелим европейските избори”, посочи Станишев.

По думите му пропуските на Българска социалистическа партия в акцията за европейските избори са, че в цялата акция е имало доста малко „ европейско”.

„ Кампанията се водеше като за национални избори и това докара до реакция от гласоподавателите, които избраха статуквото, а не някаква форма на смяна, която се оферираше от БСП”, стимулира се водачът на ПЕС.

Като поредна неточност на Българска социалистическа партия той посочи персоналните разправии, които са лишили прекалено много време и са основали напрежение в партията.

„ Проблемът в Българска социалистическа партия е, че не се прави сериозен разбор на резултатите от изборите и за какво не са спечелени”, разяснява още социалистът. Според него, директният избор на ръководител, който ще се организира през април следващата година за първи път, прави властта на водача прекомерно огромна.

„ Подготовка” ще е думата на 2020 година, съгласно Станишев. „ Което ще рече, че всички партии ще се готвят за парламентарни избори и всичко, което вършат партиите ще бъде обвързвано с тези избори. Въпреки, че на мен би ми се желало думата да бъде друга, само че аз съм реалист. Думата, която би трябвало да бъде е думата „ диалог”, тъй като без диалог сред политическите сили, сред институциите, не може да се намерят решения на всички тези проблеми, които толкоз мъчително стоят пред българското общество”, сподели още Сергей Станишев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР