Изправяме се отново край лобното място на Апостолът на свободата,

...
Изправяме се отново край лобното място на Апостолът на свободата,
Коментари Харесай

Румен Радев: Във времето в ротация на принципи и ценности, сред брокери на несвобода, Левски изглежда болезнено недостижим

Изправяме се още веднъж край лобното място на Апостолът на свободата, с цел да си напомним делото и заветите му. Почтен и безрезервен, застанал до своя народ. Това съобщи президентът в словото си във връзка 151 години от обесването на Васил Левски.

„ Националната ни история пази спомен къде са отеквали стъпките на Апостола. За нас, потомците най-живият спомен и облик за Апостолът се крие в именитото му тефтерче. Словото му продължава да носи своя нравствен заряд ”, посочи той.

„ Апостолът на свободата не празнословеше, не обещаваше на вятъра, думите му не радваха себелюбивите, само че на всички места го слушаха притихнали, тъй като думите му бяха мощни, същински и разбуждащи. Понякога горчиви, само че постоянно нужни. Всяко потомство води своята неизбежна битка за правдивост и достолепие. В оскотялото ни време в ротация на правила и полезности, измежду брокери на несвобода, Левски наподобява мъчително неосъществим, само че въпреки и неосъществим той в никакъв случай не крачи уединен. Милиони българи не престават да следват заветите на Левски. Пътят към Левски е сложен и стръмен и по него се върви с каузи ”, акцентира президентът на Република България.

„ Поклон пред паметта и безсмъртното дело на В Левски. Да живее България! ”, приключи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР