Изправиха пред съда пловдивчанин, който системно малтретирал жената с която

...
Изправиха пред съда пловдивчанин, който системно малтретирал жената с която
Коментари Харесай

Пловдивчанин отвлякъл приятелката си след като го напуснала, бил я и я душил в колата

Изправиха пред съда пловдивчанин, който редовно малтретирал дамата с която живеел на фамилни начало. 29-годишният Стоян Дончев имал връзка със Запрянка Махмудиева като редовно я малтретирал. През месец декември предходната година дамата решила да го напусне и се преместила при родителите си в Чешнегирово.
Прочетете още
На 18 декември Стоян решил да си я прибере назад и дружно с негов прочут отишли в селото. Когато видял жена си, мъжът я принудил да се качи с него в автомобила, като я ритал и удрял. По време на пътуването, напътя сред Чешнегирово и Садово, Стоян стиснал мощно Запрянка и почнал да я души. Жената припаднала. Когато родителите ѝ разбрали я завели на доктор, където била освидетелствана, а в следствие Стоян бил притеглен като обвинен и изправен пред Пловдивския областен съд.

Дончев е с повдигнати 3 обвинявания – за похищение посредством практикуване на физическо и психическо принуждение, за нанасяне на леки телесни повреди и за закана за ликвидиране. Според обвинителния акт всички закононарушения са осъществени в изискванията на домашно принуждение против лице с което е бил във фактическо съпружеско общуване и е живял в едно домакинство.

Пред магистратите страните в процеса реализираха единодушие делото да бъде решено със съглашение и да завърши още през днешния ден. Съдия Станислава Бозева обаче откри неточности в обвинителния акт и върна делото на прокуратурата за корекция. Според магистрата в обвиняването липсват данни телесните повреди да са осъществени в изискванията на домашно принуждение. В обвинителния акт не излиза наяве и в какво се е изразявало насилието и кои персонални права на потърпевшата са били наранени. Телесните повреди били нанасяни в разнообразни обитаеми места, което не е ясно упоменато и това би могло да затрудни отбраната на обвинения.

Пострадалата Запрянка Махмудиева не участва в правосъдната зала, като беше представлявана от юристът си. Жената се конституира като частен обвинител в процеса.

Към момента Стоян Дончев е с взета мярка за неотклонение „ подписка ”, която няма да бъде променяна до идващото съвещание. Очаква се след поправката на обвинителния акт мъжът да признае виновността си и съглашението сред него и държавното обвиняване да бъде утвърдено от съда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР