Изправи се! Мутри вън! ще поискат служебните министри на правосъдието

...
Изправи се! Мутри вън! ще поискат служебните министри на правосъдието
Коментари Харесай

Преди първото заседаниена на НС: Нагласите на БСП и Изправи се! Мутри вън!

" Изправи се! Мутри вън! " ще изискат служебните министри на правораздаването и вътрешните работи да бъдат изслушани в Народното събрание незабавно, откакто депутатите положат клетва.

В предаването съпредседателят на обединението юрист Николай Хаджигенов заяви, че тематиката ще бъде настояването за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Недоволство от работата на прокуратурата показаха и от Българска социалистическа партия. Румен Гечев разяснява, че десетки милиарди били разграбени а от държавното обвиняване бездействали.

Адвокат Николай Хаджигенов изясни, че чуването на служебния вицепремиер Бойко Рашков и на служебния правосъден министър проф. Янаки Стоилов би трябвало да се организира преди Висшия правосъден съвет да прегледа настояването за освобождението на Иван Гешев от поста основен прокурор.

" За да имат те опция да обяснят на целия български народ от най-високата допустима естрада в Републиката какво тъкмо зло е Гешев. Защото отчета на Бойко Рашков е 108 страници, в случай че не ме лъже паметта, което никой няма да прочете, в това съм сигурен, с изключение на некоцина като мен. Това е извънредно добър ход, който направиха служебното държавно управление. Подадоха на Висш съдебен съвет въже. Дадоха им опция да се качат по него или да се обесят. Те най-вероятно ще се обесят, само че това е друга тематика ", съобщи Николай Хаджигенов, " Изправи се! Мутри вън! ".

Според Николай Хаджигенов един от най-силните причини в настояването за премахване на основния прокурор е нарушаването на презумпцията за невиновност. Съпредсдедателят на " Изправи се! Мутри вън! " поддържа тезата, че с разгласяването на информация добита посредством СРС-та Иван Гешев е направил закононарушение.

" Ако приказваме искрено, в случай че имаме един логичен прокурор с топки, ще напише обвинителен акт, не 17 хиляди страници, а две-три странички. Ще влезе в зала, ще мине в едно съвещание и те ще го осъдят ", означи Николай Хаджигенов.

Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България " разяснява, че утвърждават дейностите на вътрешния министър Бойко Рашков да подаде сигнал против основния прокурор. Според Гечев, проф. Янаки Стоилов е извършил законовите си отговорности да внесе искане във Висшия правосъден съвет, защото противоположното би било прикриване на данни за нарушавания.

" Ние сме безусловно недоволни от работата на основна прокуратура и ние просто показваме мнението на по-голямата част от българския народ. Защото прокуратурата не си мръдна пръста. България е разграбена. Десетки милиарди са разграбени от разнообразни браншове на стопанската система. Крадено е без възприятие за виновност. Къде е прокуратурата ", съобщи Румен Гечев, " Българска социалистическа партия за България ".

В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " Николай Хаджигенов разяснява още, че отдръпването на кандидатурата за министър председател на Николай Василев е дало вяра за разговор, само че единствено ден по-късно от " ИТН " са опровергали това.

" Лош сигнал. Къде видяхте разговор в петък. Аз видях монолог. Отново монолог. Това беше в жанр " Най-добрите Бойкови обичаи ". Монолози на вагината. Някой различен е отговорен, не сме ние отговорни. Сочат ни с крайник нас, Сочат с крайник Демократична България, времето и така нататък Ок. Ама по какъв начин ще стане? ", съобщи Николай Хаджигенов.

Според Хаджигенов би трябвало да има разговор първо за политики и цели, по-късно за метод на тяхното осъществяване и едвам на трето място да се приказва кой ще бъди министър председател и кои ще са министрите. И Румен Гечев акцентира, че за Българска социалистическа партия разговора сред партиите е най-съществен. Ако още веднъж се предложи състав на кабинет и се каже гласувайте, левицата няма да даде поддръжка.

" Ми, няма. Ние сме рационални хора. Ще се позабавляваме от това предложение. Ще си лъснем обувките и ще вървим на избори. Българска социалистическа партия няма да отстъпи от правилата и от демократичните правила и обичаи ", сподели Румен Гечев, " Българска социалистическа партия за България ".

Гечев подлага на критика и програмата, препоръчана от " ИТН " като извънредно дясна. Според него рецесията изисква повече интервенция на страната в стопанската система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР