Изправени сме пред големи предизвикателства като общество. Факт е, че

...
Изправени сме пред големи предизвикателства като общество. Факт е, че
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Трите И са ключовата формула за образованието

Изправени сме пред огромни провокации като общество. Факт е, че осведомителните технологии ще трансформират живота ни доста повече в сравнение с той е изменен през последните 20 години. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на конференция за виртуалната действителност и изкуствения разсъдък "Бъдещето на действителността ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Днес броят на мрежовите устройства е два пъти и половина повече от популацията на Земята, a през 2020 те ще бъдат 75 милиарда. Днес от ден на ден се забавляваме, учим, вършим доста неща в мрежата. Това трансформира образованието, трансформира метода, по който децата учат, съобщи Вълчев.

Базовите умения са тесзи, от които ще има потребност всяко едно дете. Парадоксално е, че смисъла на базовите умения даже ще нараства, по тази причина просветителната система би трябвало да стимулира децата за образование. Трябва да създадем по този начин, че децата да придобият уменията на XXI век. Ако изкуственият разсъдък ще прави доста неща, би трябвало да създадем микс от изчислителните умения на изкуствения разсъдък и филантропични умения, уточни просветителният министър.

Предизвикателствата пред нас са огромни. Без нововъведения няма да се промени системата. Ключовата формула са трите И - осведомителни технологии, нововъведения и вложения в учителите, сподели още Красимир Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР