Изправени пред тежка загуба през майските избори за Европейски парламент,

...
Изправени пред тежка загуба през майските избори за Европейски парламент,
Коментари Харесай

Франция се опасява от загуба на влияние в следващия ЕП

Изправени пред тежка загуба през майските избори за Европейски парламент, двете обичайни френски партии рискуват да заемат поддържаща роля в играта на двата най-големи политически блока в пленарната зала, разясняват в европейската редакция на изданието Politico, представено от " Фокус ".
Това, от своя страна, ще значи по-малко основни постове за депутатите и по-малко въздействие в Екологичен потенциал за една от основополагащите страни-членки на Общността. Както консервативната Републиканска партия, по този начин и Социалистическата партия са мощно наранени от възхода на Еманюел Макрон и водената от него „ Република, напред! “. По-тежко е ситуацията на социалистите, които може да разчитат на поддръжката на пет на 100 от гласоподавателите. Ако през май партията не успее да активизира оскъдния си електорат, то тя няма да може да изпрати нито един собствен представител в Екологичен потенциал.
„ Левицата е толкоз надълбоко разграничена, че съществува риск да няма французин, който да я съставлява в Екологичен потенциал. Това, пред което сме изправени, е злополука “, съобщи пред изданието член на екипа от френската делегация от лявоцентристкия блок на социалистите и демократите в законодателен орган. „ Това, пред което сме изправени, е злополука “.
Според последната прогноза на Politico, основана на изследвания на публичното мнение, Социалистическата партия, която завоюва 13 места на последните избори, ще падне на пет места в идващия парламент. Това е сериозен удар за партията, от чиито редици са пионери на европейския план като Франсоа Митеран и Жак Делор.
Нещата наподобяват малко по-добре за Републиканската партия. Предвижда се тя да завоюва 11 места в Народното събрание, спрямо 20 на последните избори преди пет години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР