Изправени пред „продължаващата загуба на хора”, руските военни търсят подкрепления

...
Изправени пред „продължаващата загуба на хора”, руските военни търсят подкрепления
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия все повече търси допълнителни войски, за да попълни загубите

Изправени пред „ продължаващата загуба на хора”, съветските военни търсят подкрепления от цялата страна. Това сочи отчет на английското Министерство на защитата, представен от CNN.

„ Русия от ден на ден търси спомагателни войски, с цел да попълни и размени загубите на хора”, се споделя в оценката на английските военни.

Според Лондон, Русия трансферира сили от „ източния боен окръг, Тихоокеанския флот и Армения” и търси и други бойци от „ частни военни компании, сирийци и други наемници”.

„ Русия евентуално ще се опита да резервира превзетите територии и да освободи бойна мощ, с цел да възобнови офанзивите”, се споделя в оценката.

Междувременно английският външен Лиз Тръс съобщи по Скай нюз, че съветските олигарси, които са подкрепяли Путин, би трябвало “да платят сметката “ като оказват помощ за възобновяване на разрушените градове в Украйна. Междувременно в последната си сводка министерството на защитата заяви, че съветската войска изпитва проблеми с терена на бойните дейности и понася тежки загуби от украинците.

Лиз Тръс съобщи, че Англия желае да види тези, съдействали за тази ужасна война, да си понесат последствията. „ Дори войната да завърши, а аз се притеснявам, че това няма да стане скоро, към този момент са породени задоволително огромни опустошения и подкрепилите Путин би трябвало да платят сметката за възобновяване “, сподели Тръс.

Запитана дали олигарси като Роман Абрамович в миналото въобще ще бъдат позволени назад на Острова, външният министър избягна директен отговор като уточни, че първо Русия би трябвало да се изтегли от Украйна и да се стигне до някакви позитивни развития.

В същото време по данни на министерство на защитата Украйна ловко употребява „ неналичието на еластичност “ на русата войска и ѝ нанася тежки загуби. Разузнаването твърди, че съветските войски изпитват проблеми с терена на бойните дейности, тъй като заобикалят напредване отвън пътищата, а защото украинците постоянно унищожават мостова, това спъва извънредно доста напредването им.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР