Изпратил съм сигнал до прокуратурата – заради три вида боеприпаси.

...
Изпратил съм сигнал до прокуратурата – заради три вида боеприпаси.
Коментари Харесай

Караниколов откри нов фронт срещу Емко - били се облагодетелствали от Кинтекс

Изпратил съм сигнал до прокуратурата – поради три типа муниции. Причината – последните два пъти " Кинтекс " е изискал предложения единствено от " Емко ", само че не и от ВМЗ и " Дунарит ", а такова обвързване е имало. Ако имаше предложения от другите две сдружения, щеше цената да е 5-10% по-ниска . Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той не пропусна да попита за какво " оня, който се афишира за притежател на " Дунарит ", не се е загрижил за това и не е пратил оферта, с цел да може предприятието да завоюва. Припомняме, че русенският боен цех дълго време беше част от империята на банкера Цветан Василев, а в този момент в Книгата на акционерите за притежател е посочена тъкмо " Емко ", която е на Емилиян Гебрев.
Ще има инспекция в " Кинтекс " какво се е случвало последните 10 години там – по какъв начин са се правили покупко-продажбите, даде обещание Караниколов. Проверка ще бъде направена и във ВМЗ – дали има техни патенти, които се употребяват непозволено от други предприятия.
От думите на министъра излезе, че сега се създава за повторно поръчката, предопределена за Индия. Това нищо няма да коства на данъкоплатците, добави Караниколов. Припомняме, че ВМЗ в този момент прави боеприпасите.
Няма наредба от страна на страната към държавното сдружение " Кинтекс " да премисли връзките си с оръжейната компания " Емко " , уточни Караниколов и разгласи, че на 31 август от " Емко " са изпратили искане до " Кинтекс " да бъдат анулирани протоколите и фактурите за продукцията на " Емко ", която беше предопределена за Индия и която по този начин и не беше натоварена на пристанище Бургас. Икономическият министър разгласи и, че Агенция " Митници " няма право да пусне боеприпасите, тъй като " Емко " е с лишен лиценз.
Защо от " Емко " не работят да отстранят нередностите? Междуведомственият съвет ще направи изключително съвещание за връщане на лиценза, в случай че всичко е наред. Няколко пъти са давани наставления за премахване на нарушаванията, само че това не се е случило, сподели Караниколов.
" Политици, които не са в Народното събрание, е обикновено да стачкуват пред Народното събрание, тъй като желаят да влязат вътре ". Така Караниколов разяснява дали ще прати сигнал в прокуратурата за какво хора като Татяна Дончева и Румен Петков подклаждат абсурда. Караниколов посочи, че е редно протестиращите от " Емко " да се извърнат към управлението на компанията да в профил нередностите при съхранението на муниции, установено от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и " Пожарна сигурност ".
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР