Изпратихме изминалата седмица с късните неделни новини, че Кремъл се

...
Изпратихме изминалата седмица с късните неделни новини, че Кремъл се
Коментари Харесай

Военна сводка: Видео, снимки и карти от фронта през изминалата нощ

Изпратихме миналата седмица с късните неделни вести, че Кремъл се готви да се изключи от световния интернет, а съгласно американското разузнаване Владимир Путин се опасява от прелом, зад който може да стои военният министър Сергей Шойгу. Напрежението от сериозните информации пък още веднъж беше отпушено благодарение на Джо Байдън, откакто с поредна говорна неточност в телевизионно изявление президентът на Съединени американски щати навлече на Путин обвиняване, че е нахлул в... Русия.

С какви вести от нощта на неделя против понеделник започваме новата седмица?

Представяме ви военната сводка от последните часове на фронта:

⚡️ Бившият народен представител от Държавната дума на Руската федерация Иля Пономарев твърди, че Кремъл е нарочил министъра на защитата Сергей Шойгу за основен провинен и изкупителна жертва за неуспеха в Украйна.

⚡️ Паша Лий, украински артист, присъединил се като войник от Териториалната защита на Украйна, е погубен в Ирпен по време на конфликтите с съветските специфични сили.

⚡️ Съединени американски щати дадоха зелена светлина на страните от НАТО, които са подготвени да пратят изтребители на Украйна - ден след молбата от президента Зеленски.

Secretary of State Antony Blinken said Sunday that NATO members have the go-ahead to send fighter jets to Ukraine as the U.S. and allies continue their efforts to help Ukraine defend itself against Russia's invasion.
— Face The Nation (@FaceTheNation)

⚡️ Гимнастикът Иван Куляк употребява буквата Z на трикото си по време на Световната купа в Доха. С нея той се яви на церемонията по награждаването. Според треньора му това е персонална самодейност на Куляк. В отговор Международната федерация по гимнастика заведе дисциплинарно дело против Куляк по отношение на хипотетично " шокиращо държание ".



⚡️ Украинските градове Харков, Гостомел, Чернигов, Мариуполь, Волноваха, Херсон получават статус Град-герой. Това обвяви публично президентът Володимир Зеленски.

⚡️ Министърът на вътрешните работи на Вел;икобритания Прити Пател изиска изхвърляне на Русия от Интерпол. Според нея дейностите на Русия съставляват директна опасност за сигурността на хората и интернационалното съдействие на правоохранителните органи.

1/ I have written today calling on and its Executive Committee to take a decision this week, in accordance with its rules, on the immediate suspension of Russia’s access to its systems.
— Priti Patel (@pritipatel)

2/ Russia’s actions are a direct threat to the safety of individuals and to international law enforcement cooperation.
— Priti Patel (@pritipatel)

⚡️ Жестокото лице на войната - снаряд поразява регион в Ирпен дружно с човек на улицата.



⚡️ Губернаторът на Кузнецкия въглищен басейн (Кузбас) приканва съветските майки да мълчат за жертвите на фронта.



⚡️ При антивоенните елементи от обществото в Русия набира известност нов знак на страната, който не се свързва с милитаризъм - бяло-синьо-бялото знаме.

⚡️ Легендарният Стинг изпя ария в символ на взаимност с украинския народ. " Руси " звучи за първи път през 1985 година Посветена е на тематиката за нуклеарните оръжия.

⚡️ Швейцарския публицист Гийом Брике е ранен в лицето и предмишницата от части стъкло. Сега той е в украинска болница. Ето по какъв начин наподобява колата на журналиста.

⚡️ Според украинския блогър Олексей Арестович откакто руснаците са завзели Новокаховската водноелектрическа централа, водата по този начин и не е стигнала до Крим. " Направихме по този начин, че даже след завладяването да не бъде толкоз елементарно да се възвърне водоподаването ", съобщи Арестович.

⚡️ Германия поддържа решението на НАТО да не затваря небето над Украйна. Това съобщи немският външен министър Аналена Бербок. Тя удостовери отхвърли на немското държавно управление да обезпечи зона, неразрешена за полети над Украйна от силите на НАТО. В противоположен случай това би означавало, че НАТО би трябвало да смъкна съветски самолети. " И това би означавало, че ние сме директно забъркани в тази война ", аргументира се дипломатът в ефира на немския ефирен канал ARD. На собствен ред Володимир Зеленски остро разкритикува това решение. По негово мнение самите страни от НАТО са основали разказ, като че ли затварянето на небето над Украйна ще предизвика директна съветска експанзия против Алианса: " Това е самохипноза на тези, които са слаби и несигурни вътрешно... Всички хора, които умират от този ден нататък, също ще умрат поради вас. Заради вашата уязвимост ", акцентира президентът на Украйна.

⚡️ Кадри от пожара в петролната база в Луганск



⚡️ Проруски канал в Телеграм " В Луганск са хванати диверсанти от Главното разследващо ръководство на въоръжените сили на Украйна, които взривиха нефтена база в селището Ровенки.



⚡️ " Анонимните " хакнаха съветските стрийминг услуги и излъчиха видео от бомбардировките на Украйна по съветски телевизионни канали, " Русия 24 ", " Първи канал " и " Москва 24 ".



⚡️ В Чернигов погребват жертви на въздушните удари.



⚡️ Руските дипломати стартират да напущат Съединени американски щати

⚡️ Ужасяващи фрагменти на разрушената колона на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област



⚡️ В Красноярск пуснаха осветяване в жилищни здания и хотели в поддръжка на съветската войска. Символът на Операция Z се появи на държавните здания, хотел Красноярск и хотел АМАКС Сити.

⚡️ Вицеканцлерът, министър на стопанската система и опазването на климата на Германия Роберт Хабек предизвести за тежка обстановка с енергийните доставки на страната през идващата зима при положение на преустановяване на доставките на въглища или газ от Русия.

⚡️ Дейли бийст, Съединени американски щати: Русия праща сирийски бойци за надълбоко нахлуване в украинските градове. Москва се надява, че сирийските бойци, по-опитни в градските борби, могат да оказват помощ за завладяването на Киев и други огромни градове.

⚡️ Украйна готви за Русия " Нюрнберг 2 " - украинският външен министър Дмитро Кулеба за интернационален арбитражен съд за военни закононарушения а Русия.

⚡️ Русия е задействала 95% от военния си капацитет. Новината оповестява БиБиСи, базирайки се на информация от Пентагона. Според данните 64-километровата колона край Киев към момента стои неподвижна - затънала в калта и най-вероятно без гориво.

⚡️ Утро в Николаев

⚡️ Гледка от Мариупол в този момент

⚡️ Карта на бойните дейности от съветски източници:

 Източник: Телеграм канал UnCos

⚡️ Карта на бойните дейности от украински източници:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР