Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на

...
Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на
Коментари Харесай

Нинова:Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки

Изпратихме 2017 година под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания. Британският вестник " Гардиън " и немският " Ди цайт " ни дефинираха като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава отпред на председателството. Започнахме 2018 година с отрицателния разбор на френския " Журнал дю Диманш ", който написа: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е на всички места ".

Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на формалната си страница във Фейсбук.

„ Този път оценките не са от " неприятната " Българска социалистическа партия, която желае да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в Европейски Съюз - Германия, Франция, Англия. Защо мълчите, господин Борисов. Вие имате голямо въздействие в европейските столици. Отговорете на тези обвинявания към страната ни. Сигурно няма да го извършите и повода е разказана в " Ди Цайт ": " корумпирани, само че послушни ", обърна се Нинова към премиера.

 

„ Корупцията е в основата на крещящата беднотия и неправда. Но по-важно даже от външните отзиви е това на българския народ, който слага корупцията на челно място в класациите на най-тежките проблеми за живота му. Вместо държавното управление на Борисов да прогледне действително за този проблем, имитира дейности. Приетият по Коледа антикорупционен закон е избран от авторитетно френско издание по този начин: " напряко може да ви разсмее. " За европейската общност корупцията в България към момента стряска Брюксел и класира България измежду трите най-корумпирани страни в Европа ”, написа още Корнелия Нинова.

„ Но още не е късно да се вземат ограничения. Президентът Радев дава златен късмет на държавното управление и болшинството в Народно събрание с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разсъдък и същинското предпочитание за битка с корупцията да надделее. Подкрепата за ветото би било единствено една стъпка в вярната посока. Втората би била да се чуят причините на Българска социалистическа партия при вота на съмнение за корупцията на държавното управление на Борисов. Не се ли оправим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - беднотия, опазване на здравето, обучение, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или държавното управление на Борисов ще ни тегли все по-надолу ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР