Изпратен обратно вкъщи със съдебно решение преди началото на “Аустрелиън

...
Изпратен обратно вкъщи със съдебно решение преди началото на “Аустрелиън
Коментари Харесай

Загубената битка на “No-vax Джокович

Изпратен назад у дома със правосъдно решение преди началото на “Аустрелиън Оупън”, международният номер едно загуби доста в тази история, в която непрекъснато тълкуваше неправилно обстановката.
 
Снимка: "Ройтерс "
 
Тенисист номер едно в света Новак Джокович кацна в понеделник в Дубай, откакто беше изпъден от Австралия в края на съдебна битка. Сърбинът напусна самолета с два сака и маска, откакто кацна на интернационалното летище в Дубай в 5,32 ч локално време, откри публицист на Агенция Франс Прес, който пътуваше със същия аероплан.
 
Това е, свърши се, “Аустрелиън Оупън ”може най-сетне да стартира. Първият шампионат от Големия шлем за сезона, който стартира този понеделник в Мелбърн, бе предшестван от дълъг политическо-съдебен фейлетон, който стартира и приключи с една и съща сцена: Новак Джокович в аероплан. След 12-дневен мач с обрати, визата на международния номер едно по тенис в последна сметка беше дефинитивно анулирана. Така че той си потегли в неделя вечерта с първия полет за Дубай, като сподели, че е “изключително отчаян ” от този резултат и надълбоко съжалява за неудобството, породено на другите играчи. Той би желал да не притегля толкоз доста медийното внимание.
 
Отровен подарък
 
За това той трябваше да одобри през цялото време да съблюдава разпоредбите на играта: да бъде имунизиран, като 97 от 100-те най-хубави играчи в света - отводът му от инжекция му завоюва прякора “No-vax ” Джокович -, или да не идва, като двама от останалите трима играчи. Той - третият - искаше да пристигна при своите условия, с които Австралийската тенис федерация и щатът Виктория (много мощно зает с организацията на шампионата, който му обезпечава международно медийно отразяване) се съгласиха, даже в случай че нещата не бяха показани по този метод. Първородният грях е на Крейг Тили, шефът на Австралийската тенис федерация, който, успявайки да реализира изключение за водещия състезател, подаде на Новак Джокович ябълката на раздора.
 
Ябълката беше гнила, отровена от дебата за имунизацията, жертвите на едните и привилегиите на другите, само че международният номер едно я захапа, без да се замисля. Той не разбра, че оповестяването на идването му може да му навреди, че неговите несъгласия - неговите несъотвътствия от време на време - ще бъдат изровени с няколко кликвания, че дебатът се обръща: не го укоряваха, че рискува да болести телата, а душите. Той упорства до дъно, “инат ”, съгласно някогашния му треньор Борис Бекер.
 
Заслепеността на Джокович през днешния ден рискува да го накара да загуби доста повече от 21-ва купа и връх, който, в Мелбърн или другаде, рано или късно, му протягаше ръка. Бъдещето му в тениса стана нестабилно, имиджът му ще остане очернен. Неговият случай удостоверява, че актуалният състезател би трябвало да бъде този, който надмогва, а друг, който заобикаля. И който, в случай че се опълчи, би трябвало да одобри следствията.
 
Превод от френски: Галя Дачкова
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР