Изпращаме година наситена с инциденти по пътищата. Констатациите на експертите

...
Изпращаме година наситена с инциденти по пътищата. Констатациите на експертите
Коментари Харесай

Ексертите: Изпращаме година наситена с инциденти по пътищата


Изпращаме година наситена с произшествия по пътищата. Констатациите на специалистите са, че като че ли губим. Черната статистиката за починалите и потърпевшите продължава да стряскаща, а всички се надяват това да се промени през 2023 година

„ Най-честите произшествия се случват там, където се развиват най-високи скорости – на. Рисковани са и първокласните пътища и доста по-рядко се срещат произшествия на второкласните пътища. И ще ви дам един образец – след слагането на колчетата по пътя Русе-Маказа тази година няма нито един умрял “, съобщи в студиото Диана Русинова от Европейски център за превози политики.

„ Тази година хората още веднъж започнаха да пътуват и това докара до увеличение на ПТП-тата. Знаете, че по време на пандемията имаше известни ограничаване и хората си бяха по домовете. Виждате, че по време на празничните дни хората в този момент всеобщо пътуват към зимните и летните курорти, както и по родните си места. Това докара и до казуса с повишението на “, регистрира Тенчо Тенев, някогашен шеф на Пътна полиция – София.

„ Трафикът по празниците е доста по-засилен и неизбежно се усилва травматизма. Хората, които пътуват, желаят да стигнат допустимо най-бързо до крайната точка. Не си вършат сметката, какъв брой е рисково рискованото, което ще съкратят времето с 10 мин “, разяснява от своя страна и Румен Дунев от Българската федерация по авто спорт.

Експертите посъветваха хората да не бързат, както и да си възнамеряват вярно времето за отмора и за. Според тях множеството пътуващи губят повече време на бензиностанциите, след което се стремят да го наваксан посредством рискови изпреварвания.

Вижте повече във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР