Използването на нова технология с изкуствен интелект, която да познава

...
Използването на нова технология с изкуствен интелект, която да познава
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще разпознава и променя настроенията на шофьора

Използването на нова технология с изкуствен интелект, която да познава страстите на водача и съгласно тях може да приспособява настройките в купето, с цел да обезпечи нужния комфорт и предотврати стресови обстановки, стартира да изследва " Ягуар Ленд Роувър " (Jaguar Land Rover), оповестиха от компанията във вторник.

Системата употребява обърната към водача камера и биометрично отчитане, с цел да следи, изследва и запомня мимиките на лидера по отношение на желаните и заложени от него параметри на атмосферата в купето и след време да може автоматизирано да трансформира настройките на климатика, медията и светлините съгласно изражението на лицето му.

Така, когато изкуственият разсъдък разпознае, че водачът е под стрес, може самичък да сменя да вземем за пример осветлението към по-успокояващи цветове, да пусне обичания плейлист, а при прозявка или други знаци, че човек е изтощен - да понижи температурата.

Изпробва се сходна технология и за пасажерите на задния ред с камера, инсталирана в облегалката за главата. Ако системата улови знаци, че пасажерът е изтощен, може да понижи светлините, да затъмни прозорците и да усили температурата откъм гърба, с цел да му помогне да заспи или да се успокои.

" Придвижвайки се към бъдеще с самостоятелно ръководещи се коли, нашият фокус продължава да е върху лидера. С помощта на научни проучвания за персоналното улеснение, можем да подсигуряваме, че нашите клиенти ще пътуват удобно, ще бъдат ангажирани и деликатни във всички сюжети на шофиране, даже и при монотонни пътувания по автомагистралата ", разяснява в събощението доктор Стив Айли, основен медицински шеф на Jaguar Land Rover.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР