Използването на несертифицирани захранвания и USB-C кабел може трайно да

...
Използването на несертифицирани захранвания и USB-C кабел може трайно да
Коментари Харесай

Знаете ли че iPhone 15 се поврежда при използване на грешно зарядно устройство? Вижте защо

Използването на несертифицирани зареждания и USB-C кабел може трайно да повреди новите смарт телефони на Apple от серията iPhone 15. Това оповестява Business Insider (BI), базирайки се на думите на притежателя на сервизния център iPad Rehab Джеса Джоунс.

Защо използването на неоригинални кабели и зарядни ще повреди iPhone 15?

Джоунс споделя, че подправените зарядни устройства и захранващи кабели нямат вярната отбрана към смарт телефона, която Apple изисква. Поради това, потреблението им може да докара до щета на смарт телефона при положение да вземем за пример на скок в напрежението от електрическата мрежа.

„ Висококачествените зарядни устройства са всъщност дребни електронни устройства с дребни платки и чипове вътре. Например, формалният Lightning кабел на Apple има два чипа: единият, който удостоверява, че аксесоарът е изработен съгласно условията на доставчика, а другият работи като предпазител. Благодарение на него, при спад на напрежението ще се повреди единствено зарядното устройство, а не самият смарт телефон “ — споделя тя.

Къде не е целесъобразно да зареждате своя iPhone 15?

Джоунс също предизвести, че потребителите на несертифицирани аксесоари би трябвало да бъдат изключително деликатни, когато свързват устройствата си към публичните източници на зареждане. Те включват изходи за хотелски стаи, изходи за самолетни седалки, автомобилни конзоли и други

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР