Използването на интернет, и в частност на социалните мрежи, като

...
Използването на интернет, и в частност на социалните мрежи, като
Коментари Харесай

Кои са признаците на измамните оферти за работа в чужбина

Използването на интернет, и в частност на обществените мрежи, като единствен метод за контакт, отвод от персонални срещи или установяване на такива на обществени места вместо в офис, са сигнали за възможна машинация в предложения за работа в чужбина. За това предизвести Главната ревизия по труда във връзка зачестили разгласи в медиите и обществените мрежи. Инспекцията предизвестява, че в тези случаи тя няма пълномощия да управлява, а проверяващите органи мъчно могат да разпознават измамниците.

Сигнал за машинация е и когато дружество, което не прави никаква активност, подписва контракти с служащи с обещанието по-късно да ги командирова зад граница.Всяко искане на пари под каквато и да е форма, когато се дава обещание работа в чужбина, е неразрешено от българското законодателство. Фирмата - медиатор прави услугата за сметка на работодателя, тъй че всяко събиране на " такса " също подсказва, че насрещната страна е неточна.

Работодателите, които командироват свои чиновници в чужбина, също нямат право да желаят такси. Най-често се желаят суми за формуляр А1 за командироването, само че и това е машинация, тъй като Национална агенция за приходите издава документа гратис.

При вероятно заплащане е неотложно да се изискат документи, доказващи заплатените суми, поучава инспекцията.От началото на 2017 година в България работят нови правила за изпращане на служащи в чужбина в Европейски Съюз. Те изискват да се обезпечава най-малко минималното заплащане в приемащата страна от първия работен ден. Разходите за превоз, квартира и други би трябвало да бъдат уговорени сред страните авансово.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР