Използването на хидравлична система на окачването няма да бъде разрешена

...
Използването на хидравлична система на окачването няма да бъде разрешена
Коментари Харесай

Забрана в MotoGP оот сезон 2023

Използването на хидравлична система на окачването няма да бъде позволена за мотоциклети в клас MotoGP от 2023 година, обявиха от Комисията за Гран при в Кралския клас, седмици откакто доста състезатели приканиха да се забрани технологията.

Системата, която беше тествана за първи път от "Дукати ", разрешава на водача да спуска предната или задната част на мотора при завои, с цел да реализира по-бърза скорост при излизане от завоя.

Хидравликата може също по този начин да усили оптималната скорост до рискови равнища, като първенците в MotoGP Фабио Куартараро, Жоан Мир и Марк Маркес се изрекоха срещу технологията.

"Делегатите на Гран При Комисията бяха помолени да прегледат две различни оферти по този въпрос. И двете имаха за цел да предотвратят по-нататъшни усъвършенствания на продуктивността и увеличение на разноските за разработка. Затова е неразрешено е потреблението на каквито и да е системи, които трансформират или контролират предната височина на мотоциклета, до момента в който той се движи ", се споделя в изказване на Комисията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР