Използването на биологични оръжия като вируси и бактерии най-вероятно ще

...
Използването на биологични оръжия като вируси и бактерии най-вероятно ще
Коментари Харесай

Експерти: Коронавирусът увеличава заплахата от биотероризъм

Използването на биологични оръжия като вируси и бактерии най-вероятно ще се усили, откакто отмине пандемията от ковид. За това предизвестяват специалисти по сигурността от Съвета на Европа, представени от " Дойче веле ".
" Пандемията от COVID-19 сподели какъв брой уязвимо е актуалното общество на вирусни инфекции и въздействието им ", е позицията на Комисията за битка с тероризма към Съвета на Европа. Според експертите няма причина да се счита, че терористичните организации ще подценен това, което сподели пандемията. " Пораженията биха били бързи и с евентуално световен резултат ", предизвестяват още специалистите.
Германските служби за сигурност към този момент не са открили признаци, че се приготвят сходни дейности. Съзнателната приложимост на причинители на заболявания, като вируси и бактерии, за тероризъм може да се окаже извънредно ефикасна. Щетите за хората и стопанските системи могат да бъдат " доста по-големи " от тези при " обичайна " терористична офанзива.
Експертите по сигурността към Съвета на Европа приканват държавните на Стария континент да бъдат подготвени и да работят координирано при подобен тип опасност. Те упорстват 47-те страни-членки на организацията да се приготвят за офанзива с биологично оръжие, като организират учения. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш през април също предизвести, че се усилва заплахата от биотероризъм, напомня " Дойче веле ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР