Използването на антидепресанта флувомаксин при пациенти с коронавирус намалява вероятността

...
Използването на антидепресанта флувомаксин при пациенти с коронавирус намалява вероятността
Коментари Харесай

Изследване: Евтин и достъпен антидепресант намалява риска от хоспитализация при COVID-19

Използването на антидепресанта флувомаксин при пациенти с ковид понижава вероятността от хоспитализация. Това сочи публикация, оповестена в здравното списание „ Lancet “. Изследователите настояват, че са провели първото огромно следено изследване, с цел да проучат успеваемостта на флувоксамин при лекуването на COVID-19.

" Използването на флувомаксин (100 мг два пъти на ден в продължение на 10 дни) измежду високорискови пациенти, диагностицирани рано с COVID-19, понижава нуждата от хоспитализация, избрана като престой в незабавно поделение, или пренасяне във високоспециализирана болница ", се споделя в раздела за пояснение на резултатите от изследването на уеб страницата на списанието.
 Типичните признаци на Делта ковид и разлики с настинката съгласно съветски доктор Типичните признаци на Делта ковид и разлики с настинката съгласно съветски доктор
Ако към нормалните признаци на настинката – кашлицата и нарасналата температура, се добави и разстройство, се получава типичната с...

В изследването са включени 1497 неимунизирани пациенти от Бразилия, които са дали позитивен резултат за ковид и са принадлежали към рискова група заради заболяване или възраст. Докато 741 от тях получават същинското лекарство, останалите 756 одобряват плацебо в продължение на 10 дни. Според резултатите от изследването пациентите, които са приемали антидепресанта, са постъпили в болница в брой с 32% по-малък от този на пациентите, които са приемали плацебо.

Според вестник " Уолстрийт джърнъл ", който се базира на един от създателите на проучването - канадския професор от университета " Макмастър " Едуард Милс, флувомаксинът може да се трансформира в опция на други медикаменти, като да вземем за пример моноклоналните антитела, заради ниската си цена и досегаемост.

Според Милс сега учените не са сигурни какъв брой ефикасни са евентуалните противовъзпалителни свойства на антидепресанта против COVID-19.

Авторите на изследването изпращат резултатите от него на СЗО и Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати (NIH). NIH към този момент означи, че ще се нуждае от повече доказателства, преди да предложи на пациентите с ковид да употребяват флувомаксин.
 Петте най-опасни мита за ковид, които върлуват из нета Петте най-опасни мита за ковид, които върлуват из нета
В съвремието, в което сме заляти с купища информация всекидневно, е добре да можем да разграничаваме качествената такава от измислицата....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР