Използваме толкова много продукти в ежедневието си, за които се

...
Използваме толкова много продукти в ежедневието си, за които се
Коментари Харесай

5 неща, за чиято вреда нямате ни най-малка представа

Използваме толкоз доста артикули в всекидневието си, за които се твърди че не са рискови за здравето, само че дали в действителност в действителност е по този начин? От кухненската гъба до почистващите артикули, доста от нещата, които използваме постоянно имат неподходящи за здравето ни последствия, за които не подозираме. За огромните компании е добре да продължаваме да купуваме комфортните, само че постоянно нездравословни артикули.

Ето и 5 продукта, за чиято щета хората не допускат:

1. Антибактериален сапун и дезинфектант за ръце

Дезинфектантът и антибактериалният сапун могат да убият бактерии и микроби, само че когато ги използваме прекомерно постоянно, те могат да повлияят на имунната система и да основат резистентност против бактериите, които в началото сме желали да убием.
Общата съставна част в антибакетриалните сапуни – триклозан, не защищава от микроби повече от елементарен сапун. Химичният му състав е противоречив и някои изследвания сочат, че тази съставна част предизвиква ендокринни разстройства.
Тези артикули основават и други неподходящи резултати, като изсушаване на кожата, нарушение производството на хормони, заради добавените в тях химикали като по този метод човешкият организъм става по-податлив на  разнообразни болести.

2. Дезодорант

Дезодорантът обезпечава приятна миризма на тялото и предотвратява изпотяването, само че на каква цена? Очевидно се потим заради някаква причина, тъй че прекъсването на този натурален развой може единствено да навреди на организма. Потта спомага тялото да се отърве от всички нездравословни отрови, затова блокирането на порите посредством използването на дезодорант подсигурява оставането на токсините вътре в тялото.
Проучване от 2001г. разкрива, че 15 дни след използването на дезодорант, алуминият, който се съдържа в него, остава в организма. Алуминият непосредствено се всмуква от кожата и навлиза в кръвта и елементарно може да доближи мозъка. Ползвайте дезодоранти без алуминий.

3. Блендер

Блендерите бързо подготвят голям брой вкусни и здравословни храни. Ако обаче не почиствате добре този кухненски асистент, без да допускате може да се сдобиете с блендер цялостен с микроби и бактерии.
Разбира се, можете да продължавате да употребявате кухненския си блендер, само че би трябвало да се  уверите, че го измивате добре след всяка приложимост – разглобете го изцяло и обърнете внимание на уплътнението му, с цел да избегнете образуването на нежелани бактерии и микроби.

4. Плодов сок

Големите компании, производители на бутилирани сокове харчат милиони за реклама, която твърди, че сокът съдържа витамини и минерали, които наложително би трябвало да включим в утринната си закуска.
Тези артикули съдържат някои хранителни субстанции, само че и голямо количество захар, от време на време повече и от тази в Кока-Колата. Много от купешките сокове би трябвало да преминат развой на пастьоризация, което значи че сокът се получава след загряване до извънредно висока темепратура. Тази обработка унищожава множеството хранителни субстанции и ензими, нужни за разграждането на захарта в сока. Тези сокове са един в действителност вреден избор. Вместо тях можете да купите пресни плодове и да приготвите сами сока си. Така ще получите обезпечено свежа и цялостна с витамини напитка, която не съдържа консерванти и захар.

5. Почистващи артикули

За страдание доста от известните почистващи артикули съдържат дълъг лист от рискови химикали, за които хората нямат визия. Някои от най-често срещаните токсични съставки в тях са: амоняк, фосфор, метоксихлор, натриева основа, сярна киселина, калиев хидроксид, формалдехин, бензен и други

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР