Използваме езика на тялото, за да съблазняваме, дори без да

...
Използваме езика на тялото, за да съблазняваме, дори без да
Коментари Харесай

Това е много важно при флирт: Как да използваме езика на тялото

Използваме езика на тялото, с цел да съблазняваме, даже без да го осъзнаваме. Всъщност невербалната връзка има доста огромно значение. Можем ли да си представим какво би било да поддържаме връзка с някого, без да използваме жестове, погледи или придвижвания на тялото? Ефектът няма да е същият. 

Е, забелязвали ли сте в миналото къде са сложени ръцете ни, когато приказваме с човек, който харесваме? Настоятелното допиране на косата или брадичката ви, тикове…

Точно както можем да направляваме думите, които ще кажем, с цел да съблазним обекта на нашите благосклонности, по този начин можем да имаме власт и над езика на тялото си. Това обаче не е нещо елементарно за реализиране и е належащо да практикувате.

Поддържането на зрителен контакт има значение

За да употребявате езика на тялото за съблазняване, от значително значение е да поддържате зрителен контакт, както когато говорите с другия човек, по този начин и когато го слушате. Това ни разрешава да покажем, че се усещаме в сигурност и че обръщаме цялостно внимание на този, който е против нас. Избягването на погледа в никакъв случай не е уместно при съблазняване. 

Тялото би трябвало да е насочено към другия човек

В допълнение към зрителния контакт, е значимо тялото ни да е насочено към другия човек. Понякога нервите ни превземат и се обръщаме, като че ли желаеме да избягаме от обстановката, в която се намираме. Нека напомним, че невербалната връзка може да отнеме цената на това, което споделяме. Затова би трябвало да се грижим за ориентацията на тялото.

Ръцете би трябвало да са свободни

Когато сме нервни, в действителност не знаем къде да сложим ръцете си. Това ни кара да се усещаме неловко и трансформира потреблението на езика на тялото за съблазняване в цялостна злополука. Въпреки това могат да ни послужат, с цел да увеличим изразителността си, когато приказваме с другия човек, като заобикаляме да ги слагаме в джобовете си или да си играем с предмет, който може да издаде нервността ни.

Ръцете в никакъв случай не би трябвало да се кръстосват

Кръстосването на ръцете е цялостна неточност, защото работи като преграда, когато това, което желаеме, е да сме по-близо до другия човек. Затова би трябвало да го заобикаляме и да се опитваме да накараме ръцете да се движат свободно и естествено. 

Това, което споделяме с тялото, може да се окаже по-важно от думите, по тази причина смисъла му не трябва да се подценява. Поза, която предава сигурност и убеденост, взор, който демонстрира, че другият човек ни интересува и че не се опасяваме от взаимоотношение... всичко това съблазнява повече от всяка клиширана фраза.

Овладяването на езика на тялото при съблазняване изисква работа, само че може да бъде реализирано. Ходете по срещи, опитвайте разнообразни тактики и открийте кое е най-хубавото за вас.

Използвайте усмивката си

Усмивката е най-хубавият метод да флиртувате благодарение на езика на тялото. Не е наложително да е усмивка до ушите, можете да го извършите повърхностно, без даже да показвате зъбите си. Погледнете обекта на вашите благосклонности в очите и се усмихнете. Това безспорно ще го накара да се развълнува и да се зачуди какво се случва в главата ви.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР