Използвам възможността чрез авторитетния сайт от името на българите

...
Използвам възможността чрез авторитетния сайт  от името на българите
Коментари Харесай

Добре дошли в Крим! Отворено писмо от името на кримските българи до президента Георги Първанов/ 2002-2012/

Използвам опцията посредством авторитетния уебсайт " " от името на българите в Крим да изразя нашето почитание и благодарност към господин Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 г., за топлото и откровено приветствие към нас, кримските българи, по случай най-великия наш празник – 3 март, Деня на Освобождението на България.

146 години и ние, кримските българи, означаваме 3 март като най-светъл празник на Свободата. Защото прародителите ни, които през ХІХ век придвижиха българските ни домове, българските ни умения и способности, в съветска Бесарабия и съветски Крим, ни завещаха своята дълбока синовна любов към прародината България, само че и святото възприятие на благодарност към славянска и православна Русия, която единствена от Великите сили в Европа проля кръвта на своите синове и дъщери в името на свободата на български народ. И ние, кримски българи, пазим техния завет! Гордеем се с българското си име и предаваме своя български език, своите песни, танци и културни обичаи на децата си. Но и помним, че дълго чаканата независимост на България, за кояго загитаха хиляди български хайдуги и революционери, пристигна посредством саможертвата на братския славянски и православен съветски народ.

Думите, с които президентът Първанов се обърна към нас, вселяват вяра, че не сме забравени. Че въпреки и живеещи, и то епохи отвън Родината, същинските български държавници ни поддържат и чуват гласа ни. Защото и до момента, за нас е неясно, за какво българските управници към този момент 10 години не почитат правото на нас, българите от Крим, на свободен избор. Ще подчертая. Принудени от зверствата и жестокостите на османските поробители, нашите прародители напускаха родните български земи и се отправяха към североизток, към огромната славяно-православна страна Русия – към съветска Бесарабия,към съветски Крим, към съветското Причерноморие. Тук те съградиха собствен нов дом, в който звучи българска тирада и се раждат генерации почтени българи... Преди 10 години ние, кримските българи, свободно избрахме Крим, нашата рождена земя, да се върне към историческата си татковина Русия. И в този момент, още веднъж удостоверяваме правотата на избора си. Пак ще повторя: нашите предшественици пристигнаха в Русия – Бесарабия, Крим, Причерноморието, с цел да открият това парченце земя, на което да продължи да се развива българският ни жанр.

Думите на държавника Първанов ни вдъхват религия, че сегашните политическите противоборства са краткотрайни и нетрайни, а положителните, братските връзки сред българския и съветския народ са безконечни, неразрушими. Защото народите имат памет за същинските стойности на саможертвата и себеотдаването, на другарството и взаимоотношението. Тях днешната политика на опълчване и ненавист, на войнстваща русофобия няма да унищожи.

И най-после. От сърце адресирам на господин Първанов една покана от нас, българите в Крим, да ни гостува. Това ще бъде доста позитиввен знак за всички – както за кримските българи, по този начин и за всички поданици на Крим.
Бихме желали господин Първанов самичък да се убеди, че кримчани, без значение от националността си, от етническата или религиозна принадлежност, живеят в мир и единодушие, че Русия ни дава всички условия да пазим езика и своята просвета. Пример за това е и активността на Регионалната българска национално-културна автономност " Паисий Хилендарски ", която сплотява българите.

Бихме желали господин Първанов да види красивата природа, историческите монументи на Кримския полуостров, както и новите забележителности - многочислените инфраструктурни обекти, осъществени през последните 10 години – интервала, откогато Крим се върна в Русия.

Добре пристигнал в Крим, господин Първанов!

Добре пристигнали в Крим и вие, скъпи сънародници от България!

Иван Абажер,

Председател на Регионалната българска национално-културна автономност " Паисий Хилендарски ", Крим

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3924Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед31320Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед39043Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед36336Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед20287Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед163996Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127857Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95205Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90738Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети март Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР