„Използвахме Съвета със всички служби. Извикахме на консултации посланика ни

...
„Използвахме Съвета със всички служби. Извикахме на консултации посланика ни
Коментари Харесай

Подкрепяме Великобритания, но не гоним руски дипломати

„ Използвахме Съвета със всички служби. Извикахме на съвещания посланика ни в Русия. Гласувахме за извикване на съвещания за един месец или 4 седмици на нашия дипломат на Европейския съвет в Москва.
В НАТО също сме дали своя глас. Показали сме своята цялостна взаимност към Англия . Оттам нататък би трябвало да запазим канала за връзка “, съобщи Борисов.

По думите му извикването на съвещания в дипломацията е процедура.
„ Обръщаме съществено внимание. От месеци наред предизвестявам, че тази ескалация ще продължи.
Неслучайно и в Косово не престават ескалациите. Продължава да се приказва за дейности, които ми припомнят от преди 20 години.
Подкрепихме решението на Съвета да се ограничим в цялостната поддръжка на Англия и в това време дипломат Коцев ни срещна с това, което в Москва се приказва.
Чакаме повече доказателства, в случай че има такива. Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати от Руската федерация “, сподели още Бойко Борисов.

Преди дни посланика ни в Москва Бойко Коцев се върна в София за съвещания с държавното управление.

Англия упрекна Русия, че носи отговорност за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му с нервнопаралитично вещество "Новичок "; Москва отхвърля. Над 25 страни обявиха тази седмица, че ще експулсират съветски дипломати, а Русия увери, че ще отвърне на тази мярка.

АНКЕТА: Трябва ли България да експулсира съветски дипломати?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР