Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на

...
Изпочупени са прозорците на помещението, където се помещава клубът на
Коментари Харесай

Ново нападение над клуба Цар Борис Трети” в Охрид

Изпочупени са прозорците на помещението, където се обитава клубът на Гражданско съдружие " Цар Борис III " в Охрид, оповестиха от сдружението.

Нападението е станало сред 1 и 2 часа след среднощ, прозорците евентуално са били замеряни с камъни. Полицията е направила оглед на място.

Кадри от вътрешността на клуба демонстрират голям брой стъкла по пода.

За повторно клубът на сдружението " Цар Борис Трети " в Охрид е обект на експанзия.

Клуб " Цар Борис III " в Охрид беше открит на 7 октомври измежду викания от обидни думи против България - татари, фашисти, роми, като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския байрак. Македонските политици, както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията, не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като " провокация против македонската еднаквост ".

Пет дни по-късно - на 12 октомври, табелата на клуба, която се намира над входната врата в постройката, беше счупена със аграрни инструмент, до момента в който вътре е имало хора. Извършителят, 47-годишен гражданин на Охрид, самичък призна в полицията, че е направил действието.

Нападение имаше и след формалното разкриване на клуб " Иван Михайлов " в Битоля на 16 април, на което участва премиера Кирил Петков и вицепрезидента Илияна Йотова по време на посещаване на българска делегация в Северна Македония на 16 април. Няколко дни по-късно входната врата на клуба беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. За случая управляващите в РСМ упрекнаха България - за протичащото се към сдруженията, които са основани и регистрирани от локални македонски жители.

На 17 октомври депутатите от Народното събрание на районен съд Македония утвърдиха да се внесе по съкратена процедура препоръчаният от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ проектозакон за изменение и допълнение на Закона за сдруженията и фондациите, а предлагането бе признато с цялостно единогласие от всички присъстващи 84 депутати без нито един " срещу " или " въздържал се ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР