Изплащането на помощта по временната мярка за ковид е обвързано

...
Изплащането на помощта по временната мярка за ковид е обвързано
Коментари Харесай

Стефан Бурджев: КОВИД мярката е обвързано със схема за държавна помощ към службите на ЕК

Изплащането на помощта по краткотрайната мярка за коронавирус е обвързано със скица за държавна помощ към службите на Европейска комисия . Това изясни пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев.

Първоначалният бюджет възлиза на над 111 милиона лв., стана ясно от думите му. Във образуването му са взети повишените разноски в бранш в отглеждане на животни и растениевъдство. Ще бъдат обезпечени 32 милиона лв. за поддръжка на секторите, с цел да бъдат обезщетени значително индустриалните разноски , разясни Бурджев.
 Подпомагат производителите на зеленчуци с Коронавирус мярката
Подпомагат производителите на зеленчуци с Коронавирус мярката

Проверяват за съществуване на далавера

От изявлението му стана ясно още, че при земеделските стопани, отглеждащи овощни, през последното тримесечие е налице растеж в главните индустриални съставни елементи като минерални торове , препарати за растителна отбрана. Отчита се растеж на консумативи свързани с първичното произвеждане, посочи Стефан Бурджев.

По думите му най-драстично покачване на разноските се регистрира през четвъртото тримесечие на предходната година .
 Зеленчукопроизводителите се притесняват, че смяната ще ги отвее
Зеленчукопроизводителите се притесняват, че смяната ще ги отвее

От Браншовата камара " Плодове и зеленчуци " и Националната асоциация на картофопроизводителите излизат на митинг на 22 март

Десислава Танева от ГЕРБ захапа представителите на Министерство на земеделието и храните за инспекциите по обвързаната поддръжка.

Проверките на обвързаната поддръжка на площите се анулираха от първия длъжностен кабинет, посочи тя. През 2019 и 2020 година междинният % инспекция на място е бил 98%. Първият длъжностен кабинет анулира това, акцентира националният представител. От там насетне няма въведен нов модел, който да стигне до тази степен на инспекция , изясни Танева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР