Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график -

...
Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график -
Коментари Харесай

Априлските пенсии ще се плащат без великденски добавки

Изплащането на пенсиите този месец стартира в естествения график - от 7 април, петък, само че без станалите традиция великденски добавки. Това излиза наяве от известие на Националния застрахователен институт.

По въпроса царува цялостно безмълвие от държавното управление, макар че във форумите и обществените мрежи измежду пенсионерите това е съществена тематика на обсъждане. Традиция е добавките да се изплащат дружно с пенсиите преди Великден, само че предходната година да вземем за пример имаше казус и бяха преведени на 15 април, защото решението бе взето късно.

В постоянния график - от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за към 300 000 души.

През март Национален осигурителен институт изплати дължимите суми на над 5300 души с възобновени и с продължен период на заплащане пенсии за неработоспособност, наследствени пенсии и/или добавки за непозната помощ по експертни решения с изминал период и със веселба в здравната експертиза за преосвидетелстване на лицата, оповестяват още от осигурителния институт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР