Изплащането на пенсиите и добавките към тях за март 2022

...
Изплащането на пенсиите и добавките към тях за март 2022
Коментари Харесай

По-малки добавки за част от пенсионерите през март

Изплащането на пенсии те и добавки те към тях за март 2022 година ще се извърши в интервала сред 7-ми и 21-ви март. Едновременно с тях се ивършват и спомагателни заплащания, които не предствляват пенсии или добавки и, които не са тип осигурително заплащане, само че са открити по реда на погашение на пенсии те, предизвестяват от Национален осигурителен институт.

Добавка от 60 лева, отпусната за подкрепяне на пенсионерите по време на изключителната епидемиологична конюнктура, добила известност като „ коронавирус добавка “ тя ще бъде изплатена на всички пенсионери в идентичен размер.

Разликата сред прихода от пенсии през януари 2022 година и прихода от пенсии от декември 2021 година, с включените в него Коронавирус добавки. Тази разлика е изчислена самостоятелно за всеки обособен пенсионер, ако сумата от месечния размер на пенсията по предписание или сбора от пенсии те, преизчислени от 25 декември предходната година, дружно с добавки те и обезщетенията, в това число и с Коронавирус добавката от 60 лв., се оказва по-малка от сумата от месечния размер на пенсията или сбора от пенсии те преди преизчисляването, дружно с добавки те и обезщетенията, в това число и с изплащаната Коронавирус добавка, която беше в размер от 120 лв..

Така изчислената разлика, която се отнася за март, ще бъде изплатена дружно с мартенските пенсии т. година

Национален осигурителен институт напомня, че с пенсии те през февруари бе изплатена и разлика, която се отнася за първите два месеца на т.г., до момента в който в този момент тя ще бъде единствено за един месец. Поради това е допустимо да има разлики в изплатените обезщетения към пенсии те за февруари и март 2022г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР