Изплащането на пенсии в пощите да се удължи с 5

...
Изплащането на пенсии в пощите да се удължи с 5
Коментари Харесай

"Български пощи" още 5 г. ще изплаща пенсии

Изплащането на пенсии в пощите да се удължи с 5 години, плануват промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Така на процедура се удължава срокът на възлагане на задължението на " Български пощи “ ЕАД да прави публичната услуга на територията на цялата страна по изплащането на пенсии посредством пощенски станции.

Тази услуга е от общ стопански интерес, като такива са стопански неефективни действия или които пазарът не може да дава при условия, отговарящи на публичната нужда. Без интервенция на страната, някои категории жители не биха могли да употребяват съответната услуга. Това постанова страната да разпореди върху снабдител обвързване за публично обслужване, което е учредено на критерии за общ интерес и с което се подсигурява, че услугата се дава при условия, позволяващи на доставчика да извършва задачата си.

Извършването на услугата от общ стопански интерес – погашение на пенсии посредством пощенските станции на територията на цялата страна е предоставено на " Български пощи “ ЕАД с посочената разпоредба, за период 10 години, считано от 1 юли 2016 година, се припомня в претекстовете към плана.

Друга смяна в наредбата планува да се усили сумата, която " Български пощи “ получават, с цел да компенсират разноските си по тази услуга. Изплащането на пенсии съставлява несправедлива финансова тежест за " Български пощи “ ЕАД, за което сдружението се компенсира от страната. Към сегашния миг сдружението има право да получи до 15 млн. евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР